'Onkoloji birimi yetersiz'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman'da geçen sene verilen resmi sayılara göre kayıtlı bin 100 kanser hastasının bulunmasına rağmen yeterli personelin bulunmadığı Onkoloji Birimi hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi

Gündem Yayın: 16 Mayıs 2019 - Perşembe - Güncelleme: 16.05.2019 16:44:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Başaran, önergede şunları belirtti, “Devlet yetkililerinin basına yansıyan beyanlarına göre, Batman'da geçtiğimiz yıl kayıtlı bin 100 kanser hastası bulunmaktaydı. Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet yürüten ve daha önce yeri küçük olduğu için birçok hastanın Diyarbakır'a sevk edildiği kanser hastaları için düzenlenen yeni onkoloji birimi, yine geçtiğimiz yıl açılmıştı.

BİN 100 KANSER HASTASI VAR

Ancak yeni açılan Onkoloji Birimi daha geniş bir kapasite barındırsa da bu birimde çalışacak yeterli sayıda uzman hala mevcut değildir. Yalnızca hemşirelerin bulunduğu birim için kanser hastaları ve yakınları uzman doktorların ve sağlık personellerinin sağlanması talebini sıklıkla dile getirmektedirler. Bu bağlamda; Batman’da kanser hastası olarak kayıtlı kişilerin yaş ve cinsiyet dağılımı nedir? Bu kişilerin kanser türleri ve bu türlere göre dağılımı nedir? Batman Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Onkoloji Birimi’nde görevli sağlık personeli sayısı ve bu personellerin alanlarındaki uzmanlıkları nedir? Batman’da kayıtlı kanser hastaları ve yakınlarının talep ettiği yeterli sayıdaki onkoloji alanında uzman personelin sağlanması için bir çalışma başlatacak mısınız?”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.