“Ömrümün geçtiği Hasankeyf’te evsiz kaldım”

Yaşam Yayın: 01 Mart 2020 - Pazar - Güncelleme: 01.03.2020 12:36:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gün geçtikçe sular altında sular altında kalan Hasankeyf'te sorunlar bitmiyor. Yeni yerleşim alanına taşınan tarihi eselerden sonra vatandaşlar için yapılan konutlar kura sonucu hak sahiplerine teslim edilmişti.  Eski yerleşim alanının tamamen boşaltıldığı Hasankeyf'in bazı bölgelerinde derme çatmadan yapılan bazı barakalarda da yaşam sürüyor.

Eski köprü civarında kendi imkanıyla yaptığı briketlerle inşa ettiği alanda yaşayan 75 yaşındaki İbrahim Topkan; “Yıllar önce Kale bölgesinde mağaralardaki evlerimizde yaşamaktaydık. Eski Cumhurbaşkanlarından Cevdet Sunay yeni yerleşim alanı olan Hasankeyf'te yeni konutlar yaptırarak bizi mağaralardan oluşan evlerimizden çıkartıp burada yaşamımızı sürdürmemizi istemişti. O zaman inşaatlarda bende çalışmıştım. Hasankeyf ve Suçeken köyünde yıllarca yaşadım. Her iki alanda evim olmasına rağmen yeni yerleşim alanında bana ev verilmedi. Kendi imkanlarımla yaptığım bu alan bile sular altında kalacak ve Nisan ayında buralar bile boşaltılacak 4 evlat ve 20 torun sahibiyim. Gözlerimden de özürlüyüm, böylesine ortada kaldım''  diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.