“Olay Rusya’da Geçiyor” doğaçlama oyunu ilgi gördü

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından programlanan sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen “Olay Rusya’da Geçiyor” adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Yaşam Yayın: 02 Eylül 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 02.09.2019 11:21:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen İstanbulimpro’nun “Olay Rusya’da Geçiyor” adlı doğaçlama tiyatro oyunu 139. oyunu ile Batmanlı tiyatroseverlerle buluştu. Yoğun ilgiyle izlenen oyuna Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Çetinkaya ve çok sayıda tiyatrosever katıldı. Farklı bir formatla seyirci karşısına çıkan “Olay Rusya’da Geçiyor” doğaçlama performansında oyuncular, Anton Çehov’un yazmadığı oyunları Çehovyen bir atmosferde, Çehovyen karakterlerle seyircinin gözleri önünde sahnede yaratıyor. Oyuncular önceden aralarında konuşmadan, herhangi bir metni baz almadan, tamamen doğaçlama bir oyun yaratıyor. Başı, sonu karakterlerin özellikleri kişiler arası ilişkiler ve oyunun meselesi oynandıkça oluşuyor. Çehov’un kaleme aldığı bir oyun olmasa da doğaçlanarak ortaya çıkan oyun Çehov’dan izlerle dolu. Oyunun bitiminde Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Oğurlu sahneye çıkarak yaptığı kısa konuşmanın ardından tiyatro grubunun kadrosuna teşekkür ederek, Batman’ın sembolü olan petrol pompası maketini takdim etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.