‘Öğretmenlerin kazanımlarını gasp etmekten vazgeçin’

Ek derslerin ödenmemesi ve hafta içi DYK kurslarının maaş karşılığına sayılması, esnek, kuralsız çalışma, eğitimde fırsat eşitsizliği, eğitimde yaşanan bu kaos ve hak gasplarına dur demek için Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek yetkililere seslendi.

Yaşam Yayın: 01 Ekim 2020 - Perşembe - Güncelleme: 01.10.2020 12:35:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Ek derslerin ödenmemesi ve hafta içi DYK kurslarının maaş karşılığına sayılması, esnek, kuralsız çalışma, eğitimde fırsat eşitsizliği, eğitimde yaşanan bu kaos ve hak gasplarına dur demek için Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek yetkililere seslendi. Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek, “Öğretmenlerin kazanımlarını gasp etmekten vaz geçin. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından öğretmenlerin ek dersleri ile ilkokul ve ortaokullarda yapılacak canlı derslerle ilgili yayınlanan yazılar öğretmenlerin kaygılarını ve sorularını artırmaktadır. Yapılmak istenenin öğretmenlerin emeklerinin yok sayılmasıdır. Eğitim Sen bu girişimlere sessiz kalmayacak, emeğimizi ve haklarımızı korumak için sonuna dek mücadele edecektir. Öğretmenlerin uzaktan eğitim sürecinde harcadığı emek ve çaba dikkate alınarak ödenen ek ders ücretinde artırıma gidilmesi gerekirken, kesinti yapılmaya çalışılmasını kabul etmiyoruz. Hükümetin ilk yüz günlük icraatı içerisinde vermeyi vadettiği 3600 ek göstergeyi öğretmenler beklerken, artan enflasyon ve alım güçlerindeki düşüş karşısında maaş farklarını beklerken ek derslerinden de olmaları kabul edilemez. Bu konuda hukuksal yollara başvuracağımızı ve her tür demokratik hakkımızı kullanacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Tüm eğitim emekçilerini, özellikle de öğretmenleri ek dersler konusunda yaratılan mağduriyet giderilene kadar Eğitim Sen tarafından yapılacak bilgilendirmeleri takip etmeye ve çağrıları hayata geçirmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.