Öğrencilerle bir araya geldi

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Hayata Dokun Projesi kapsamında Gercüş ilçesinde lise öğrencileri ile bir araya geldi.

Eğitim Yayın: 08 Ocak 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 08.01.2022 10:00:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

7 Ocak 2022 tarihinde öğrencilerle buluşan Rektör Demir tarafından öğrencilere “Kariyer Gelişimi” konulu konferans verildi. Geleceğimin fenerlerinin öğrencilerin arasından çıkmasını umduklarını anlatan Rektör Demir, kariyer kavramını mesleki yönden kendini gerçekleştirme yolu olarak tanımladı. Kariyerin başarı elde etmek amacıyla bireyin yaptığı işleri, iş yaşamındaki gelişme ve ilerlemeleri içeren bir kavram olduğunu açıklayan Rektör Demir, “Bireysel kariyer gelişimi, bireyin kariyer yönetiminin süreğen bir çıktısıdır. İnsanın iş yaşamındaki bilgi, beceri, yetkinlikler, sorumluluklar, temsil düzeyleri gibi çeşitli kazanımlar edinme bakımından birikimli ilerleyişini gösterir. Bireysel kariyer planlaması ise bir bireyin kendi yeteneklerini ve ilgi alanlarını değerlendirmesini, kariyer fırsatlarını incelemesini, kariyer amaçlarını oluşturmasını, amaçlara ulaştıracak araçlar belirlemesini ve uygun geliştirici yolları öngören bir süreçtir. Etkili bir kariyer gelişimi nitelikli bir kariyer yönetimine bu da yine nitelikli bir kariyer planına bağlıdır” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.