Öğrenciler hadis ezberliyor

Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri düzenledikleri "Haftanın Hadisi" projesiyle her hafta yeni bir hadis ezberliyorlar.

Gündem Yayın: 31 Aralık 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 31.12.2018 18:49:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri düzenledikleri "Haftanın Hadisi" projesiyle her hafta yeni bir hadis ezberliyorlar. Geçen yıl "Haftanın Ayeti" projesiyle büyük bir takdir Toplayan İmam Hatip öğrencileri, çalışmalarına bu yıl ise "Haftanın Hadisi" projesiyle devam ediyorlar. Her hafta işledikleri hadisi, kimi öğrenciler ezberleyip hayatına geçirirken, kimi ise ilk defa duyduğu ve öğrendiği hadisin mutluluğunu yaşıyor. Öğrencilerden Zeynep Keskin, "Gecen yıldan beri Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve Peygamber Efendimizin Hadislerini her hafta işliyoruz. Geçen sene sürekli her haftanın başında ayet işliyorduk. Bu yıl ise her haftanın başında hadis işliyoruz. Bu şekilde kısa da olsa öğrencileri bilgilendiriyoruz.  Hadisin Arapçasını okuduktan sonra tercümesini yapıp son olarak bir arkadaşımız yorumlayıp hadis hakkında sınıfa bilgi veriyor. Bu şekilde 'Haftanın Hadisini' sınıfa tanıtmış oluyoruz" dedi.

"DİĞER OKULLARA DA TAVSİYE EDİYORUZ"

Geçen sene "Haftanın Ayeti" olarak işledikleri projeye bu sene "Haftanın Hadisi" olarak devam ettiklerini dile getiren öğrencilerden Fatma Çoban, "Öğrenci arkadaşlarımız bu uygulamadan çok memnundurlar. Bizde gerçekten çok memnun oluyoruz ve bu iş için kendimizle gurur duyuyoruz. Bu vesileyle bizler de çok güzel bilgiler ediniyoruz. Öncelikle sınıfa girip bir arkadaşımız Arapçasını, bir arkadaşımız tercümesini yaptıktan sonra açıklamasını yapıyoruz. Öğrencilerde bundan faydalanıp bilgi ediniyor. Her Haftanın Hadisini işledikten sonra sınıfa asıyoruz. Haftanın Hadisi projesinin faydasını gördüğümüz için bu projeyi sürdürüyoruz. Bu çalışmayı diğer okullara da tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.