Newroz coşkuyla kutlandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yeni otogar yanında düzenlenen Newroz kutlamasına binlerce kişi katıldı. Kürtçe ve Türkçe halaylar eşliğinde kutlanana Newroz’a HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Necdet İpekyüz, Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP Batman merkez, ilçe ve belde belediye eşbaşkan adayları, HDP, DBP İl ve ilçe yöneticileri ile binlerce kişi katıldı. Polis ekipleri ise alanda ve çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yaşam Yayın: 21 Mart 2019 - Perşembe - Güncelleme: 21.03.2019 18:33:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Platform üzerine “Newroz pîroz be” pankartı ve HDP bayrakları asıldı. Kutlama davul,  zurna ve halaylarla başladı. Koma kemençe sahne aldıktan sonra,  HDP’li vekiller ile başkan adayları birer konuşma yaptı. Sahneye çıkan vekil Ayşe Acar Başaran Newroz’un Kürt halkı için hem bir bayram hem de bir direniş günü olduğunu vurgularken belediyelere atanan kayyumları eleştirdi. Acar, açlık grevlerine dikkat çekerken, “tutsakların sesine kulak verin” diyerek iktidara “yasalara uyun” dedi.

ÜLKEDE TERÖRİST OLMAK ÇOK KOLAY

Başaran, “Renklerden korkan ama Türkiye'yi yönetme iradesi, Türkiye'yi yönetme söylemi var karşımızda. Renkleri, dilimizi yasaklamanız, kültürümüzü yasaklamanız hiç bir işe yaramayacaktır. Yine kazanan biz, Türkiye halkları ve direnenler olacaktır. AKP Genel Başkanı bizi hedef gösteriyor. Bütün HDP'lileri terörist ilan etmiş durumdadır. Ama biz biliyoruz bu ülkede terörist olmak çok kolay. Partiler terörist, dolar tutanlar terörist, kadınlar terörist. Galiba bu ülkede hergün birileri terörist ilan ediliyor. Ama biz 31 Mart'ta bunun cevabını vereceğiz. Tek bir seçim propagandaları var; O da HDP'yi hedef göstermek ve terörize etmektir” dedi.

‘31 MART'TA GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ’

Daha sonra sahneye çıkan Milletvekili Tiryaki, Bu coğrafyada yeterince gözyaşı döküldüğünü artık barışa ihtiyacın olduğunu belirterek, “Nefret dilini kullanmadan, provokasyonlara gelmeden, barış dilini kullanarak 31 Mart'ta gereken cevabı vereceğiz. Bu kentinde, bu bölgenin de, bu ülkenin de umudu biziz. Bu halkın artık nefret söylemlerine karnı tok. Emin olun nefrete ihtiyacımız yok, emin olun kardeşlik kazanacak, barış kazanacak” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.