Nadir hastalık Dünya Hastanesi’nde tedavi edildi

Görülme sıklığı 4 bin doğumda 1 olan, ölüm riskli hastalıkla doğan iki bebek Dünya Hastanesi’ndeki başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Sağlık Yayın: 18 Mayıs 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 18.05.2022 11:12:48
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Google News

 Konjenital Diyafram Hernisi (KDH) hastalığı, diyafram kasında doğumsal olarak bir açıklık kalırsa karın içi organlardan biri veya birkaçının göğüs içine doğru hareket etmesi olarak tanımlanıyor. Görülme sıklığı 4 bin doğumda 1 olan hastalığın ölüm riski oldukça yüksek. Bu riskli hastalıkla dünyaya gelen iki bebek Dünya Hastanesi Çocuk Cerrahı Uzm. Dr. Erkan Taş tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edildi. Cerrahi öncesi ve sonrası çok iyi bir yoğun bakım desteği gereken hastalıkta, miniklerin ameliyat öncesi ve sonrası yeni doğan yoğun bakım takipleri Uzm. Dr. Kemal Duralı ve Neonatolog Uzm. Dr. Hüseyin Kaya öncülüğündeki Dünya Hastanesi yeni doğan yoğun bakım ekibi tarafından titizlikle gerçekleştirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.