MÜZİSYENLER EYLEME HAZIRLANIYOR

Batman genelinde hızla açılan düğün salonlarının ardından, yok olan düğün kültüründen sonra, salonlarda itibarsızlaştıklarını belirten sanatçılar, birleşip eylem yapmaya hazırlanıyor. Komşu il Diyarbakır’da kazan kaldıran yaklaşık 400 sanatçı, düğün salonlarını protesto ederek geri adım attırdı.

Sanat Yayın: 08 Ağustos 2017 - Salı - Güncelleme: 08.08.2017 15:13:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

“ZAMAN BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI”

Bir dönem müzisyenleri aynı çatı altında toplayıp haklarını korumaya yönelip projeler üreten Müzisyenler Derneği eski Başkanı ve ulusal sanatçı Veysi Güney, taraf olmayanların bertaraf olacağını söyledi. Sanatçı Güney yaptığı açıklamada; “Salonların açılmasıyla örf ve adetlerimiz yok oldu. Sanatçıya verilen değer azaldı. Salon sahipleri müzisyen gruplarına cüzi bir para vererek atılan bahşişlerine kadar göz dikti. Bunun yanı sıra bir çok salon sahibinin müzisyenden kapora olarak binlerce lira aldığını duyuyoruz. Batman genelindeki salonlar ciddi paralar kazanırken, müzisyenlerin emeklerine göz dikilmesine artık gönlümüz razı olmayacaktır. Her zaman onların yanında ve destekçileri olacağım” dedi.  Güney, ayrıca sosyal medya hesabında şunları söyledi; “Sevgili Müzisyen Kardeşlerim, yıllardır ayaklar altında olan itibarımızı tekrar kazanmak için vakit gelmiş hatta geçmiş bile. Zaman birlik beraberlik zamanı. Sömürülmeye dur demenin zamanı geldi. Batmanlı tüm müzisyenlere sesleniyorum yeter artık bırakıyoruz işi. Emeğimizin karşılığını, alın terimizi kimselere yedirmiyoruz. Diyarbakırlı müzisyen arkadaşlarımızı örnek alalım lütfen. Onurlu kazanılan bir lira onursuzca kazanılan bin liradan daha değerlidir. Bende tüm kalbimle sizinleyim. Haydi Bismillah.”

“ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”

Yıllardan beri Batman genelindeki müzisyenlerin haklarını alamadığını belirten İmparator lakaplı müzisyen Ali Saltıkalp, bu gidişe dur demenin zamanının geldiğini söyledi. Saltıkalp; “Yıllarca hak ettiğimiz değeri görmek için çabaladım. Ancak bireysel ve bazı eksiklerden dolayı bir türlü kenetlenemedik. Diyarbakır bize örnek oldu. Emeğimizin sömürülmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda düğün salonu sahiplerinden anlayış bekliyoruz. Amacımız kimseyi kırmak veya incitmek değil. Sonuçta hepimiz bu memleketin çocuklarıyız. Mesleğimize ve arkadaşlarımıza maddi ve manevi olarak değer verilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

“CESARETİNİZ VARSA HODRİ MEYDAN”

Batmanlı müzisyenlere birleşme çağrısı yapan ilimizin güzide sanatçılarından M. Şah Dicle’de, ‘Cesaretiniz varsa Hodri Meydan’ diyerek dik duruşunu gösterdi. Sanatçı Dicle, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada; “Batmanlı müzisyenlere sesleniyorum. Uzaktan birbirinizi kötüleyerek kimseyi suçlamayın. Buyurun hodri meydan. Gelin kardeşim çözelim bu sorunumuzu. Cesaretiniz varsa haydi gelin. Diyarbakırlı müzisyenleri örnek alında gelin. Salonlarda çıkan müzisyenler haydi gelin bakalım” dedi.

"UMARIM İYİ BİR OLUŞUM OLUR"

Öte yandan usta sanatçı Ozan Mehmet ise, Batman'da 200'ün üzerinde müzikten ekmek yiyen sanatçının olduğunu söyleyerek şunları söyledi; "Her zaman bunu gündeme getirdim. Bu haksızlıkları kabul etmediğim için tüm teklifleri red ettim. Çünkü sanatımı ayaklar altına alamazdım. Umarım iyi bir oluşum olur" diye konuştu.  BHA

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.