Muhtarlara hizmet içi eğitim verildi

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (İPA) kapsamında Adalet Bakanlığı’nın yararlanıcı ve yürütücüsü olduğu “Adli Tebligat Sisteminin İyileştirilmesi Projesi“ kapsamında Batman’da görev yapan 350 mahalle ve köy muhtarına yönelik “Hizmet İçi Eğitim Programı” gerçekleştirildi.

Yaşam Yayın: 15 Ocak 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 15.01.2020 19:19:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (İPA) kapsamında Adalet Bakanlığı’nın yararlanıcı ve yürütücüsü olduğu “Adli Tebligat Sisteminin İyileştirilmesi Projesi“  kapsamında Batman’da görev yapan 350 mahalle ve köy muhtarına yönelik “Hizmet İçi Eğitim Programı” gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Ramazan Fani, “Türkiye’nin Yönetim Yapısı ve Muhtarlık Müessesesi” başlıklı bir sunum yaptı. Muhtarların da seçimle iş başına gelen, ve halkla iç içe görev yapan kamu görevlileri olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Fani; “Muhtarlarımızın kamu görevi ifa etmeleri nedeniyle kanunlardan ve diğer mevzuattan kaynaklanan bir takım görev ve yetkileri bulunmaktadır. Muhtarlar olarak görevlerinizi en etkin ve verimli bir şekilde yürütebilmeniz, bu görev ve yetkilerin bilinmesine bağlıdır.  Muhtar kelime anlamı itibariyle; Türk toplumunun tarihsel ve geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle; söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e taşınan, muhtarlık müessesesi köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir” diye konuştu. Öte yandan sunumun ardından Valilik İdare ve Denetim Müdürü Mehmet Emin Keskin tarafından “Muhtarlık Bilgi Sistemi ve Adli Tebligat” konusunda muhtarlara hizmet içi eğitim verildi.   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.