‘Muhtarlar Günü’ törenle kutlandı

“19 Ekim Muhtarlar Günü” Batman’da törenle kutlandı.

Yaşam Yayın: 21 Ekim 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 21.10.2019 12:59:38
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 “19 Ekim Muhtarlar Günü” Batman’da törenle kutlandı. Merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları tarafından Valilik bahçesinde Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan Muhtarlar Günü kutlama töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Tören, Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Masum Padir tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasına müteakip sona erdi. Çelenk sunma törenin ardından, Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtar dernek başkanları, köy ve mahalle muhtarlarından oluşan bir heyet Vali Hulusi Şahin’i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Şahin, heyetin muhtarlar gününü kutladı. Vali Şahin, Valilik tarafından Muhtarlar Günü nedeniyle Polis Evinde düzenlenen yemek programında muhtarlarla bir araya geldi. Yemek programına; AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, kamu kurum yöneticileri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

“ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK”

Muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, “Muhtarlarımızın ülkemizde yapmış oldukları kıymetli ve önemli görevlerin tanınması, bilinmesi ve onların sorunlarının ülke gündemine gelmesi için sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla oluşturulan 19 Ekim Muhtarlar Günü’nün 5'sini idrak ediyoruz. 19 Ekim Muhtarlar Günü uygulamasıyla yürütülen hizmetlerin kamuoyuna tanıtma ve muhtarlarımızın sorunlarını da ülke gündemine taşıma fırsatını buluyoruz. Muhtarlarımız kendi köylerinde mahallelerinde öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza kitabın, okumanın ve ilmin önemini anlatırlarsa geleceğe büyük bir yatırım yapmış oluruz. Mahallelerimiz ve köylerimiz için üzerimize düşen çalışmaları yapıyoruz. İl Özel İdaresi’nin yaptığı çalışmalar ve Gençlik Spor Bakanlığı’ndan gelen ödenekler sayesinde 2019 yılında Batman’da çok önemli yatırımlar yaptık.  Özel İdare asfalt, yol yapımı, su gibi hizmetleri yapıyor ve yapmaya devem ediyor. 2020 de bunun yansımaları olacak. Bu yıl da İl Özel İdare ve Spor Toto Genel Müdürlüğü ile yapacağımız protokol ve alacağımız destek ile mahallerimize 4 adet yüzme havuzu yapmayı planlıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki yaz için hazırlıklarımız güçlü bir şekilde devam ediyor. Kamu hizmetlerinin dağıtımında temel düsturumuz adalettir. Bundan hiç taviz vermedik. Böyle olduğu zamanda haksızlığa uğradığını düşünen bir vatandaşımız olmayacaktır. Bu da toplumsal barışı huzuru tesis etmekte çok katkı sağlayacaktır” dedi. Öte yandan konuşmanın ardından Vali Şahin, meslekte 35 yılını dolduran Pınarbaşı Mahallesi eski Muhtarı Fahrettin Kağba’ya “Şükran Belgesi” verdi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.