Mobil kanser tarama aracı için imzalar atıldı

Batman Belediyesi, Mobil Kanser Tarama Aracı ile kanserin erken teşhis edilmesi çalışmaları için Batman İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol imzalayarak araç desteği sağladı.

Gündem Yayın: 12 Haziran 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 12.06.2019 16:08:08
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
Google News

Batman Belediyesi, Mobil Kanser Tarama Aracı ile kanserin erken teşhis edilmesi çalışmaları için Batman İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol imzalayarak araç desteği sağladı. Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Uğur Karabat, hazırlanan protokolü imzaladı. Proje kapsamında Batman il merkezi, ilçe ve köylerinde yaşayan 40-69 yaş grubundaki kadın nüfusa Dijital Mamografi Cihazı aracılığıyla meme kanseri taraması yapılarak erken teşhis ve tedavi imkânları sağlanacak. Meme Kanserinin erken evrede tespit edilerek, hastalığa bağlı ölüm oranlarının azaltılması ve hastalığın tedavisindeki başarı oranını artırmak amacıyla Mobil Kanser Aracı Projesiyle Batman İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol imzalayan Batman Belediyesi, Mobil Kanser Aracı Projesine araç desteğinde bulunarak projeye destek sundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.