Milletvekili Başaran, Ömer Şimşek için önerge verdi

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran Batman'da 8. kattan düşerek yaşamını yitiren Ömer Şimşek'e dair soru önergesi verdi.

Gündem Yayın: 24 Şubat 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 24.02.2021 11:12:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran Batman'da 8. kattan düşerek yaşamını yitiren Ömer Şimşek'e dair soru önergesi verdi. Başaran önergesinde şunları söyledi: “Türkiye’de çalışma koşulları ücret ve hak temelinde tartışılırken, iş yerinde güvenlik konusuna dair ihmaller sonucu gerçekleşen ölümler her geçen gün artmaktadır. Son olarak Batman ilinin merkezinde bulunan Kardelen Mahallesindeki bir inşaatta çalışan Ömer Şimşek, dengesini kaybederek binanın 8'inci katından düşmüştür. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Ömer Şimşek, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştır. Olaya ilişkin soruşturma başlatılmıştır. Bu bağlamda; 1.)  Ömer Şimşek’in çalıştığı inşaatta sekizinci kattan düşerek ölmesine neden olan ihmaller nelerdir? 2.)      Ömer Şimşek’in düşmesinden sonra kendisine ne kadar süre sonra müdahale edilmiştir? 3.) Söz konusu çalışma alanında düşen işçiye ilk yardım müdahalesinde bulunacak bir sağlıkçı bulunmakta mıdır? 4.) Ağır iş kategorisinde değerlendirilen inşaat sektöründe çalışma alanının güvenliği açısından alınması gereken önlemler nelerdir? Bu önlemler Ömer Şimşek’in düşerek hayatını kaybettiği inşaatta alınmış mıdır? 5.)  Söz konusu önlemlerin alınmadığının tespiti halinde sorumlulara yaptırım uygulanacak mıdır? 6.)  Türkiye’de iş güvenliğine dair teftişler ne sıklıkla yapılmaktadır? 7.) İş güvenliğinin sağlanmaması halinde uygulanan cezai yaptırımlar caydırıcı mıdır? 8.) Türkiye’de son 5 yılda iş kazalarında hayatını kaybeden kaç işçi vardır? Bu işçilerin kaçı iş yerlerinde alınmayan güvenlik önlemleri sebebiyle hayatını kaybetmiştir? 9.) Son iş kazalarında hayatını kaybeden işçilerin sektörlere dağılımı ne şekildedir?”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.