Mikrocerrahi ile sağlığına kavuştu

Iraktan gelerek Özel Batman Dünya Hastanesinde tedavi olan Klippel Feil Sendromlu Sardar Sareed Yaseen Ismael isimli hasta, mikro cerrahi yöntemiyle yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Yaşam Yayın: 15 Eylül 2019 - Pazar - Güncelleme: 15.09.2019 12:59:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Iraktan gelerek Özel Batman Dünya Hastanesinde tedavi olan Klippel Feil Sendromlu Sardar Sareed Yaseen Ismael isimli hasta, mikro cerrahi yöntemiyle yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mesut Kasımoğlu, “Yapılan tetkiklerde hastamızda Klippel Feil sendromu tespit edildi. Bu sendromun özelliklerinden biri de boyun kemiklerinin birleşik ve eğri olmasıdır. Bu durum zemininde gelişen boyun fıtığı aşırı derecede ilerleyerek beyinden gelen ve boyundan geçerek kollarımızın, bacaklarımızın uyarılmasını sağlayan sinirleri aşırı derecede sıkıştırabilmektedir. Bu sıkışmaya bağlı olarak ağrı ve kas gücünde azalma görülmektedir. Hastamızın ameliyatı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Tüm ağrıları geçerek kolundaki gücü tekrar geri dönen hastamızın ertesi gün taburculuğunu planladık. Irak’a dönmesinin bu kadar erken olabileceğini tahmin edemeyen hastamızın kendi isteği üzerine kendisini bir gün daha misafir ettik ve ameliyat sonrası ikinci gününde şifa ile ülkesine uğurladık. Mikroskop altında gerçekleştirdiğimiz bu ve benzeri ameliyatlar ile hastalarımızın ameliyat sonrası iyileşme süreci çok daha hızlı olup aynı zamanda hasta konforu da arttırılabilmektedir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.