Mezopotamya Cemiyeti’nden etkinlik

Batman’daki yerel ve ulusal basın mensupları, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle Batman Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti etkinlik düzenledi.

Yaşam Yayın: 12 Ocak 2020 - Pazar - Güncelleme: 12.01.2020 14:27:44
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 Batman Öğretmenevi’nde düzenlenen programa İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, kentteki basın dernek başkanları, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Programda bir konuşma yapan Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Ercan Arslan, basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak günün anlam ve önemini belirtti. Arslan; “Her ne kadar, 10 Ocak 1961’de kabul edilen 212 sayılı yasa ile gazetecilere verilen haklar yıllar içinde geri alınmış ve hatta yok edilmiş olsa da geleneksel olarak kutlana gelen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğinin sorunlarının tartışıldığı ve bir araya gelerek kutlamaların yapıldığı bir gün olması nedeniyle anlamlıdır. 10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren ve çalışan gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını güvence altına alan 212 sayılı yasa, gazetecilerin patronlara bağlı kalmadan özgürce ve sadece toplumun yararlarını gözetecek şekilde mesleklerini yapmalarına imkân sağlıyordu. Ancak aradan geçen yıllar içinde medya sektöründe yaşanan gelişmeler ve tekelleşme süreci sonucunda bugünkü duruma gelindi" diye konuştu.

YILIN BAŞARILI GAZETECİLERİNE ÖDÜL

Batman Mezopotamya Havzası yönetimi, düzenlediği Yılın Başarılı Gazeteci Ödülleri yarışma sonucunu kazananları gecenin onur konuğu İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç'ın ağzından duyurdu. Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği’nin Batman’da birincisini düzenlediği Yılın Başarılı Gazeteci Ödülleri yarışmasında ödül almaya hak kazananların isimleri şöyle : Röportaj dalında Murat Ezgin, “Tribün liderliğinden stadyum mimarlığına”, fotoğraf dalında AA Muhabiri Muhyeddin Beyca, “Köyde tatil yapıp havuzda serinliyorlar” haber dalında İhlas Haber Ajansı Osman Arslan ve Hüseyin Sakar, “Çöpten çıkan mutluluk”, spor dalında AA Muhabiri Selman Tür, “Tütün tarlasından dünya 5’inciliğine”, Mansiyon ödülü İLKE Haber Ajansı Foto Muhabiri Tarhan İrtem ve yaşam kategorisinde TRT Muhabiri Mehmet Şirin Yılmaz, “80 yıldır aynı yastığı paylaşıyorlar.”  İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç'ın katılımıyla gazetecilerin ve kentin sorunlarının tartışıldığı gece pasta kesimiyle son bulurken, Cemiyet Başkanı Ercan Arslan, gazeteci ve konuklara katılımlarından ötürü teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.