‘Meyve ağaçlarımız zarar gördü’

Ilısu barajı havzasındaki yerleşim alanları yeniden şekillenirken yükselen suya rağmen ağaçlarının zarar gördüğünü belirten Soğuksu’da (Zillek) çiftçi Hasan Doksal, 600 civarındaki meyve ağacının zarar gördüğünü söyledi.

Yaşam Yayın: 02 Haziran 2020 - Salı - Güncelleme: 02.06.2020 15:01:20
Editör -
Okuma Süresi: 47 sn.
Google News

Ilısu barajı havzasındaki yerleşim alanları yeniden şekillenirken yükselen suya rağmen ağaçlarının zarar gördüğünü belirten Soğuksu’da (Zillek) çiftçi Hasan Doksal, 600  civarındaki meyve ağacının zarar gördüğünü söyledi. Baraj sularının altında kalan eski yerleşim alanlarının suyla kaplandığını ancak suyun ağaçlarına zarar verdiğini belirterek, ağaç ile bahçe sulaması için dev tonajlı su tanklarını ve içme suyunu da şehirden satın aldıklarını belirtti. Çiftçi Doksal,  yörenin suyla hayat bulacağını ifade ederek, “Ancak şu an baraj suyu ağaçlarımıza faydadan çok zarar verdi. Baraj havzasındaki su çok kirli ve zararlı. İçme suyu kaynaklarımız da sular altında kaldı. Susuzluk içindeyiz” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.