Memur-Sen'den ‘adalete davet’ çağrısı

Memur-Sen Batman İl Temsilciliği tarafından "Emeğe Saygı, Adalete Davet" temasıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 26 Ağustos 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 26.08.2019 16:20:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

"HAKKANİYETLİ BİR HÜKÜM BEKLİYORUZ"

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasına; Memur-Sen ve Memur-Sen’e bağlı sendika başkanları ve üyeleri katıldı. Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ergin, haklı taleplerini bir kez daha haykırmak üzere 81 ilde sahada olduklarını söyledi. Ergin, "Memur-Sen ve bağlı sendikalarımızla tamamında yetkili olarak katıldığımız 5’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, Kamu İşveren Heyeti'nin müzakere süreci hiç yaşanmamış gibi bir irade ortaya koyması üzerine uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Masada uzlaştıklarımızın yok sayılması ve Toplu Sözleşme müzakerelerinin hiç yapılmamış gibi davranılması üzerine, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na taşıdığımız 5’inci Dönem Toplu Sözleşme'nin, kamu görevlilerinin haklı beklentilerini karşılayarak yeni hak ve kazanımlarla donatılmasına katkı ve destek sunmak için bugün 81 ilde ‘Emeğe Saygı, Adalete Davet’ temasıyla sahadayız" dedi.

"HERHANGİ BİR TEKLİF MASAYA GETİRİLMEDİ"

Kamu İşvereni tarafından tekliflerinin hiçbir şekilde dikkate alınmadığını savunan Ergin, "Milyonlarca insanı ilgilendiren fakat kamu işvereninin, konfederasyonumuza sunduğu teklifte yok saydığı; sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfının Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçirilmesi, kademe derece sınırlamasının kaldırılması, bayram ikramiyesi, kılık-kıyafet yasağının kaldırılması, gelir vergisi mağduriyetinin son bulması, dayanışma aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesi gibi temel tekliflerimiz dâhil toplam 657 teklifimiz gayet makul ve makbul teklifler olmasına karşın sanki hiç yapılmamış gibi Kamu İşvereni tarafından hiçbir şekilde dikkate alınmamış, bunlara ilişkin herhangi bir teklif masaya getirilmemiştir. Kamu İşveren Heyeti'nin, Konfederasyonumuza sunduğu teklifte yok saydığı bütün tekliflerimizin Hakem Kurulu tarafından dikkate alınmasını istiyoruz. Biz Hakem Kurulu'ndan, refahın tabana yayılmasını, gelir dağılımında adaletin sağlamasını istiyoruz. Biz, refahtan pay, paylaşımda adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.