‘Mandela eşitliğe adanmış bir yaşamdır’

18 Temmuz’un "Beni başarımla değil, kaç defa düşüp yeniden ayağa kalktığımla yargılayın" diyen ve hayatını siyahların eşit haklara sahip olmasına adayan Nelson Rolihlahla Mandela’nın doğum yıldönümü olduğunu hatırlatan Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz yaşam mücadeleleri ile dünya tarihine mal olmuş liderlerin her zaman saygıyla anılmayı hak ettiklerini belirtti.

Gündem Yayın: 17 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 17.07.2019 18:19:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

18 Temmuz’un "Beni başarımla değil, kaç defa düşüp yeniden ayağa kalktığımla yargılayın" diyen ve hayatını siyahların eşit haklara sahip olmasına adayan Nelson Rolihlahla Mandela’nın doğum yıldönümü olduğunu hatırlatan Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz yaşam mücadeleleri ile dünya tarihine mal olmuş liderlerin her zaman saygıyla anılmayı hak ettiklerini belirtti.  Eşbaşkanlar Demir ve Korkmaz, "Güney Afrika’daki ayrımcılıkla uygulamalarının sonlandırılması ve demokratik seçimlerin yapılmasına önayak olan ve yaşamını eşitlik için mücadele etmeye adayan Mandella düşüncelerinin bedeli olarak cezaevinde geçirdiği 27 yıllık esaretten sonra serbest bırakılmış ve ülkesindeki anayasa değişikliğinden sonra girdiği seçimlerde ilk siyahî devlet başkanı seçilerek mücadelesini taçlandırmıştır. Mandella yaşamı boyunca ırkçılıkla, eşitsizlik ve yoksullukla mücadeleyi seçmiş ve başarısı ile dünyada sembol olmuş bir lider kişiliktir. İnsanların eşit ve barış içerisinde birlikte yaşamalarını sürdürecekleri demokratik ve özgür bir toplum hayalinden hiçbir zaman vazgeçmeyen Nelsom Mandella bu mücadelesini adını dünya tarihine altın harflerle yazdırarak kazanmıştır. Nobel Barış ödülü başta olmak üzere birçok ödül alan böylesi değerli bir İnsan Hakları Savunucusunu anmak demokrasi ve eşitlik mücadelesi veren herkesin ve kesimin görevidir. Bu münasebetle Nelson Mandella şahsında ülkemizde ve dünyada eşitlik, demokrasi, özgürlük ve İnsan Hakları mücadelesi veren herkesi selamlıyor, idealleri için her zaman ölmeye hazır olduğunu ifade eden ve “önemli olan derinin rengi değil, değerlerinin rengidir” diyen Mandella’yı saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.