Mali Müşavirler Odası’ndan eğitim duyurusu

Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı Hayrettin Başaran, bilirkişilik ve konkordato komiserliği temel eğitimleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Yaşam Yayın: 11 Kasım 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 11.11.2019 12:03:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı Hayrettin Başaran, bilirkişilik ve konkordato komiserliği temel eğitimleri ile ilgili açıklamada bulundu. Adli, İdari, ve askeri yargı alanında her türlü bilirkişilik faaliyetini kapsayan 6754 numaralı "Bilirkişilik Kanunu" 03/11/2016 tarih ve 29898 sayılı Resmi gazetede ve bu kanun kapsamında "Bilirkişilik Yönetmeliği" 03/08/2017 tarih ve 30143 sayılı Resmi gazetede yayımlandığını belirten Başkan Başaran, “Anılan düzenlemelerde; bilirkişiliğe kabul şartları arasında "Bilirkişilik Temel Eğitimini Tamamlamış olmak" şartı yer almıştır. TÜRMOB ve Odamız "Bilirkişilik Temel Eğitimi'ni verebilecek Kurum ve Kuruluşlar arasında sayılmış olup, Kanun gereği kurulan T.C. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığının izni ile Bilirkişilik Temel eğitimleri Odamızda verilebilecektir. Odamızda yapılacak bu eğitimlere katılmak isteyen 5 yıl mesleki kıdem kazanmış Mali Müşavirlerimiz ve diğer meslek erbabı kişiler 15 Kasım 2019 gününe kadar Odamız internet sitesi üzerinden gerekli başvuruyu yapabilirler. Ankara’da yapılacak Konkordato Komiserliği temel eğitimlerine 22 Kasım 2019 gününe kadar odamız internet sitesi üzerinden gerekli başvuruyu yapabilirler” diye konuştu. Başkan Başaran, son olarak verecekleri bilirkişilik ve konkordato komiserliği temel eğitiminin sadece Mali Müşavirlere yönelik olmadığını, 5 yıllık kıdem şartını taşıyan her türlü meslek erbabını kapsadığını belirterek, sağlıklı planlama yapabilmek için katılımcıların müracaatlarını son güne bırakmamalarını istedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.