MAHSUR KALAN BALIKLAR KURTARILDI

Gündem Yayın: 06 Haziran 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 06.06.2020 21:28:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Çayında suların çekilmesiyle oluşan su birikintilerinde binlerce küçük balığı Tarım ve Orman Müdürlüğü ile DSİ Şube Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla taşınarak suya kavuşturuldu. ​Ferit Şahin isimli duyarlı bir vatandaşın, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ALO 180 (Tarım İletişim Merkezi) hattını arayarak Batman Çayında suların çekilmesiyle oluşan su birikintilerinde binlerce yavru/ küçük balığın yaşam mücadelesi verdiğini iletti. Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce İl Müdürü Mehmet Demir, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Zeki İşcan, Su Ürünleri Mühendisi Muhammed Fatih Adak ve teknik personel İbrahim Adnan Günaydın tarafından durum değerlendirildi ve bölgeye intikal edildi.

Teknik personeller bölgede yapılan incelemelerden yüz binlerce yavru/küçük balığın su birikintilerinde mahsur kaldığı, yaşam mücadelesi verdiği tespit edildi. Bu durumun Batman Çayı yatağında yapılan ıslah çalışmaları neticesinde suyun akış güzergahının değişmesi ve oluşan su birikintilerinin çayla bağlantısının kesilmesinden kaynaklandığı belirtildi. Batman İl Özel İdaresi, Batman İl Orman Müdürlüğü, Batman Belediyesi İtfaiye Amirliği ve Batman DSİ Şube Müdürlüğü ile koordinasyon sağlanıp; bölgeye kepçe, vidanjör ve itfaiye gibi iş makineleri gönderildi. Su birikintilerinin olduğu bölgede yeni su kanallarının açılma olanağı olmadığından bölgedeki İl Müdürlüğü personeli, diğer kurum personeli ve duyarlı vatandaşların iş birliği ile birikintilerdeki balıkların kova, file gibi araçlarla toplanarak suya bırakılması sağlandı. İl Müdürlüğü personelince gün boyu bölgede çalışmalara devam edildi. Balıkları suyla buluşturmak için iş makineleriyle kanal açmanın mümkün olmaması nedeniyle İl Müdürlüğü teknik personeli ile DSİ Şube Müdürlüğü teknik personeli ortak çalışmasıyla file, kova, tül ağ kullanılarak yüz binlerce balık taşınarak suya kavuşturulduğu belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.