Mahallelerine doğalgaz istiyorlar

Batman’ın Aydınlıkevler Mahallesi sakinleri, komşu mahallelerin doğalgazdan faydalandıklarını, bir an önce kendi mahallelerine de doğalgaz hattının çekilmesini istedi.

Gündem Yayın: 15 Aralık 2019 - Pazar - Güncelleme: 15.12.2019 12:55:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman’ın Aydınlıkevler Mahallesi sakinleri, komşu mahallelerin doğalgazdan faydalandıklarını, bir an önce kendi mahallelerine de doğalgaz hattının çekilmesini istedi. Mahalle sakinleri, mahallenin yanı başından doğalgaz hattı geçtiğini ancak doğalgazdan faydalanamadıklarını ve sıkıntılarının giderilmesi hususunda herhangi bir adımın atılmamasına da bir anlam veremediklerini ifade ettiler. Aydınlıkevler Mahalle Muhtarı Abdulkerim Ak, komşu mahallelerin hepsine doğalgaz verildiğini ancak kendi mahallelerine doğalgaz verilmediğini söyledi. Mahalle sakinleri adına konuşan Ak, "Mahallemizde yeni yapılan 3 bina 56 dairemiz var. Doğalgaz gelir diye soba bacası takılmamış. Millet zor durumdadır. SİBADAŞ'a defalarca gitmemize rağmen SİBADAŞ işimizi hal etmedi. Öğrencilerimiz soğuklardan dolayı derslerine çalışamıyor. Doğalgaz mesafesi yeni binalara 20 metre uzaklıkta. Yapılırsa 2 saatlik iştir. Sayın Valimizden rica ediyoruz; insanlar zor durumdalar. 56 dairemizde baca yok, soba kuramıyorlar" dedi. 5 yıldır komşu mahallelere doğalgaz verildiğini ancak kendi mahallelerine verilmediğini aktaran mahalle sakinlerinden Hayrettin İzgi, "5 yıldır bizim mahalleye doğalgaz gelmedi, gelmiyor. Muhtar ile birlikte SİBADAŞ Müdürlüğü'ne gittik. Aydınlıkevler Mahallesi'nin etrafına, hepsine doğalgaz veriliyor, bize gelince 'Sezonu kapatmışız ödenek yok.' diyorlar. Mahallemizde 56 dairemiz var, yeni yapılmış. Soba bacaları yok. Çocuklarımız kendi evlerinde üşüyorlar. Yetkililerden rica ediyoruz. Bir an önce bize doğalgaz versinler" şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.