KUYUMCULAR İŞ YAPAMIYOR

Ekonomik durgunluk ve altın fiyatlarının yüksek oluşu kuyumcuları iş yapmaz hale getirdi.

Gündem Yayın: 08 Ocak 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 08.01.2020 16:25:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Dolar ve Euro ile eşdeğer olarak altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte piyasadaki durgunluktan yakınan kuyumcular, son günlerde adeta iş yapamaz duruma geldiğini ifade ederek; “Her yıl Kış aylarında sektörde durgunluk oluyordu ama bu sene ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıdan dolayı piyasa çok kötü durumda. Son günlerde bölgemizde yaşanan olaylar da eklenince kuyumcular hiç iş yapamaz hale geldi. Altın fiyatlarındaki 4 günlük artış Batmanlı kuyumcuları iş yapamaz hale getirdi” dediler. Batman’daki kuyumcu esnaflarında  satışa sunulan çeyrek altın 515 TL’ye,  büyük altın 1030 TL’ye, Cumhuriyet altını 2100 TL’ye, gram altın 306 TL’ye, 22 ayar bileziğin gramı 288 TL’ye yükseldi.

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ YOK

İran ile ABD’nin geriliminin ardından altın fiyatları yükselişe geçerek yaklaşık son 7 yılın zirvesini gördü. Satışa sunulan altın fiyatlarının, vatandaşın alım gücünün olmadığını ifade eden kuyumcular; “Ortadoğu’da yaşanan olaylardan dolayı piyasa çok kötü durumda. Şu anda Batman ’da satışlar oldukça düşük. Enflasyon ve işsizlik rakamları artınca döviz kurlarında bir artış oldu. Vatandaşlar şu anda sadece zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Vatandaşların alım gücü olmadığı için altına yatırım yapamıyorlar Her sene Kış aylarında sektörde durgunluk oluyor ama bu sene ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıdan dolayı piyasa çok kötü durumda. Bu yüzden kuyumcular hiç iş yapamıyor” diye konuştular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.