Kurban kesim yerleri belirlendi

Batman Belediyesi 2019 yılı Kurban Bayramında kurban kesmek isteyen vatandaşlar için geçici kurban kesim ve satış yerlerini belirledi.

Yaşam Yayın: 06 Ağustos 2019 - Salı - Güncelleme: 06.08.2019 14:42:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Dini vecibelerini yerine getirmek, sağlık şartlarına, çevre temizliğine ve hayvanların eziyet çekmeden uygun bir şekilde kurbanlarını kesmek isteyenlere yardımcı olmak amacıyla hazırlıklarını tamamlayan Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Batman Belediye Başkanlığı’nca belirlenen yerlerin haricinde kurban kesimine müsaade etmeyecek. Gültepe Mahallesi Yeniçağ Caddesi sonunda bulunan Kız Yurdu yanı, Çamlıtepe Mahallesi 11. Cadde 4007 sokak, Bahçelievler Mahallesi 1629. Sokak Petrol Ortaokulu Yanı, Yeni Otogar Yanı (Fuar Alanı), Sakatatçılar Sitesi ile İkiztepe Köyü’nde bulunan Et Entegre tesislerinde kesimlerin yapılmasına müsaade edilecek. Geçici kurban satış ve kesim yerlerinde gerekli hazırlık ve altyapının oluşturulması için çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, belirlenen adreslerde kesim yerlerini Kurban Bayramı’na kadar hazır hale getirecek. Bu arada BASKİ, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü ve  Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz de çevre düzeni, temizlik ve atıkların bertaraf edilmesi için gerekli çalışmaları yapacak. Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz : “Belediyemizce belirlenen yerler dışında kurban kesimine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Halkımızın rahat ve hijyenik bir ortamda dini vecibelerini yerine getirmesi için yapacağı kurban kesimlerini kolaylaştırıcı her türlü önlem alınmış durumda” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.