Kurban bayramı tedbirleri masaya yatırıldı

Batman’da vatandaşların Kurban Bayramını huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla Vali Hulusi Şahin başkanlığında bayram tedbirleri toplantısı gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 29 Temmuz 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 29.07.2020 14:03:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

VALİ ŞAHİN’DEN BAYRAM UYARISI

Kurban bayramının huzurlu ve sağlıklı bir şekilde geçmesi için ilgili kurumların koordineli bir şekilde çalışmaları konusunda talimat veren Vali Şahin, bayram alışverişlerinin koronavirüs tedbirleri açısından iyi yönetilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bayram alışverişi şehrin bazı mahallerinde sıkıntı ve sıkışıklığa sebebiyet veriyor.  Bu konuda şehrin en yoğun yerleri olan Elma Sokağı ve bağlantıları, Alo Tevşo Pazarı, Turgut Özal Bulvarı ve Gülistan Caddesinde, hem emniyetimiz hem de zabıtamız çok titiz bir şekilde maske denetimi yapacak.  Bu denetimler tavizsiz bir şekilde gerçekleştirilecek. Hiç kimseye maske takmadan kalabalık ortamlarda dolaşmalarına izin vermeyeceğiz. Esnafı, vatandaşı maskesiz içeri almamaları konusunda uyaracağız.  Denetim ekipleri Kurban Bayramı boyunca görünür olsunlar. Gruplar halinde devamlı dolaşsınlar.  Vatandaşlarımızı kendi otokontrollerinin insafına terk edemeyiz. Daha çok denetim ve daha çok tedbir ile bu işi çözeceğiz. Kurban kesim yerlerinde yeteri kadar temizlik personeli görevlendiriyoruz. Hızlı bir şekilde çöplerin alınması ve uzaklaştırılması çok önemli. Bayram süresince şehirde yoğun bir temizlik tedbiri istiyorum. Belediyecilik asıl bayramlarda meydana çıkar. Batman’da kurban kesimi için altı farklı noktada geçen yıla oranla iki kat artırılan kurban kesim yerleri belirlenerek gerekli düzenlemelerin yapıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.