Kur'an Nesli Platformu'ndan namaz çağrısı

"Ağustos Ayı Namaz Ayı" programlarına start veren Kur'an Nesli Platformu, velilere çocuklarını namaz programlarına göndermeleri çağrısında bulundu.

Yaşam Yayın: 29 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 29.07.2019 12:00:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

"Ağustos Ayı Namaz Ayı" programlarına start veren Kur'an Nesli Platformu, velilere çocuklarını namaz programlarına göndermeleri çağrısında bulundu. Namaz eğitimi programlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü, velilere çağrıda bulunarak, çocuklarını namaz programlarına göndermelerini istedi. Amaçlarının topluma faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Sütçü, velilerin en büyük endişelerinin, çocuklarının Rabbleriyle buluşması olması gerektiğine dikkat çekti. Namazın imanın en büyük göstergesi olduğuna dikkat çeken Sütçü, "Namaz, imandan sonra en büyük hakikat ve imanın en büyük göstergesidir. Namaz, isyana ve tuğyana kapılmış, türlü türlü manevi hastalıklara müptela olmuş ümmetin reçetesidir. İnsanlığın içinde bulunduğu bu helaket ve felaket asrının yaşattığı bunalım ve buhranlardan kurtulmanın yegane yolu namaza sarılmaktır. Karşımızda alevleri göklere yükselmiş bu yangını söndürmenin yolu her vesile ile iman hakikatlerine sarılmak ve imanın en büyük nişanesi olan namazı hayatın merkezine koymaktır" dedi.

"NESİLLER NAMAZLA İHYA OLMALI"

Özünü terk etmiş ve adeta batının esiri olmuş bu ümmetin, namazla kıyam etmesi gerektiğine değinen Sütçü, "Nesiller namazla ihya olmalı. Bu halden kurtulmak için Allah'tan sabırla ve namazla yardım dilemeliyiz. Aslına bakarsanız, bu bir genel seferberlik çağrısıdır. Saldırı ve tehlike büyüktür. Eğer bu darbe başarıya ulaşırsa bu ümmet bir daha gün yüzü göremez.  Herkes toparlansın. Bu kez meydanlara değil, seccadelerin başına. Selalar gibi ezanların da çağrısına kulak verip camilere koşalım. Bu yıl da inşallah 7-10 yaş arası çocuklarımıza namazın öğretileceği bu programlar, başta camiler olmak üzere imkânlarımızın el verdiği her yerde icra edilecektir. Bu ay genelinde, birçok il ve ilçede düzenleyeceğimiz 15'er günlük namaz eğitim programlarımıza ve final etkinliklerine tüm halkımızın desteğini ve de çocuklarımızın katılımını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.