“Kur’an-ı Kerim'i ikinci plana atınca mağlup olduk”

Kur’an ile iç içe olan bir toplumun asla mağlup edilemeyeceğini belirten Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, “Kur’an-ı Kerim'i yaşantımızdan çıkarıp ikinci plana atarak onunla amel etmeyince işte o zaman küfre mağlup olduk” dedi.

Yaşam Yayın: 21 Mayıs 2019 - Salı - Güncelleme: 21.05.2019 16:35:08
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kur’an ile iç içe olan bir toplumun asla mağlup edilemeyeceğini belirten Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, “Kur’an-ı Kerim'i yaşantımızdan çıkarıp ikinci plana atarak onunla amel etmeyince işte o zaman küfre mağlup olduk” dedi. Cihan, “Kur’an-ı Kerim'i yaşantımızdan çıkarıp ikinci plana atarak onunla amel etmeyince işte o zaman küfre mağlup olduk, bütün milli ve manevi değerlerimizi kaybettik” dedi. Cihan, “Buna karşı çıkan binlerce Müslüman ya hapsedilerek ya da sürgün edilerek zulmen cezalandırılmştır. O dönemlerde dedelerimiz ve babalarımız Kur’an-ı Kerim’i, İslami ilimleri ahırlarda ve mağaralarda öğreniyorlardı. Bu şekilde Kur’an'ı muhafaza etmişlerdir. Sonraki dönemlerde yapılan darbe ve muhtıralarla yasakçı zihniyet, bütün İslami değerlere karşı mücadele etmiştir. Fakat şuurlu Müslümanların gayret ve mücadeleleri bunları boşa çıkarmıştır”dedi.

“KUR’ANSIZ KİMSE KALMAMALI”

Özellikle son 17-18 yıldır Müslümanların özgürce dini vecibelerini yerine getirebildiğini aktaran Cihan, şunları söyledi:“Allah’a binlerce şükürler olsun şu anda Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kursları, hafızlık eğitimi, 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur’an kursları, yaz Kur’an kursları hafta sonu Kur’an kursları, cuma dersleri ve gençlere yönelik projeler, Kur’an öğretimi ve temel dini bilgiler eğitimi din görevlilerimiz ve Kur’an kursu öğreticilerimiz tarafından verilmektedir. Halkının yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde, yapılan bir araştırmaya göre halkın yüzde 41’i ancak Kur’an'ı yüzünden okuyabilmektedir. Yüzde 59 gibi büyük bir rakamın kutsal kitabını okuyamaması, manasını bilmemesi büyük bir eksikliktir. Onun için 'Kur’an’sız kimse kalmasın' projesi ile Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeliyiz, öğretmeliyiz.”

“HAYAT KUR’AN’SIZ OLMAZ”

Cihan, "İlmi, okumayı teşvik eden İslam dininin mensubu olarak özellikle Kur’an-ı Kerim’i öğrenmemiz gerekir. Hayat Kur’an’sız olmaz. Sahabe-i kiram nasıl Kur’an'ı kendine hayat düsturu edinmişse biz de Resulullah’ın ümmeti olarak Kur’an'ı her zaman ön planda tutmalıyız. Ecdadımız bu şekilde Kur’an'ı yaymıştır. Kur’an-ı Kerim’i manasıyla okumamız ve çocuklarımıza okutmamız için çok çaba sarf etmeliyiz. Hemen hemen her evde Kur’an var ama belki yıldan yıla Kur’an’ın ağzını açan yok. Din görevlileri, devletin verdiği fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek her zaman Kur’an-ı Kerim’i canla başla, gece gündüz demeden toplumun hayatına yerleştirmeli, her yerde anlatmalıdır. Türkiye’de herkesin Kur’an okumasını bilmesi lazım. Kur’an ile tanışan, hayatına tatbik eden  bir toplum asla mağlup olmaz” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.