"Kur'anî bir nesil yetiştirmek istiyoruz"

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından "Kur'an Ziyafeti" programı düzenlendi.

Gündem Yayın: 26 Mayıs 2019 - Pazar - Güncelleme: 26.05.2019 14:39:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından "Kur'an Ziyafeti" programı düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa; Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek'in yanı sıra bazı âlimler, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Gültepe Su Parkı'nda düzenlenen programda Hafız Şeyh Münir Abdulcevad, İmam Hatip Havzullah Kavak ve Hafız Furkan Yalçın'ın Kur'an tilaveti, dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Kur'an'ın toplum arasında yer bulması amacıyla geleneksel olarak Kur'an ayında böylesi programlar düzenlediklerini belirten Şimşek, "Kur'an Nesli Platformu olarak bu programı düzenlememizin sebebi, şüphesiz ki Kur'an'a verdiğimiz önemdir. Bizler Kur'anî bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Neslimizi Kur'an ile büyütmek, neslimize Kur'an'ı okutmak, okumayı sevdirmek, okunan Kur'an'ın anlaşılması ve hayatta tatbik edilmesi amacıyla bu tür programları düzenliyoruz" dedi.

"KUR'AN'SIZ BİR NESİL HARAPTIR"

Kur'an'sız bir hayatın karanlık olduğuna dikkat çeken Şimşek, şunları söyledi: "Kur'an'sız bir nesil haraptır. O yüzden ne yapıp edip Kur'an-ı okumayı birbirimize öğretmek zorundayız. Anne ve babalar çocuklarına Kur'an'ı öğretmelidir. Okunan Kur'an'ın anlaşılmasını sağlamalıyız. Okuduğumuz Kur'an doğrultusunda bir hayat yaşayabilmemiz için mutlaka hepimiz görevimizi yerine getirmeliyiz. Bütün güzelliklere sahip olmamızın tek yolu Kur'an'a sahip çıkmamız, neslimize Kur'an'ı öğretmemiz ve Kur'an'î bir nesli aramızda yetiştirmemizdir." Program, Hüsnü Genç Camii İmamı Mehmet Ali İmir'in yaptığı duanın ardından son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.