Kulp’taki patlamada yaralanan baba ve oğlu o anları anlattı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 7 sivil vatandaş şehit olmuş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Gündem Yayın: 23 Eylül 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 23.09.2019 18:08:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 7 sivil vatandaş şehit olmuş, 10 kişi de yaralanmıştı.

“ÇARESİZLİK İÇERİSİNDE BEKLEYİŞTEYDİK”

Batmanlı yaralılardan Rıza Yaşar ve oğlu Atacan, yaşananların zulüm olduğunu ve helikopter sesini duyduklarında kendilerine güven geldiğini söyledi. 12 Eylül'de Kulp ilçe kırsalında orman işçilerini taşıyan araca yönelik el yapımı patlayıcılı saldırı düzenlenmiş, olayda 7 kişi şehit olmuş 10 kişi de yaralanmıştı. Baba Rıza Yaşar, orada yaşananların çok büyük zulüm olduğunu, helikopter sesini duyduklarında ise kendilerine güven geldiklerini söyledi. Patlama anında kendilerini çaresiz htiklerini kaydeden Rıza Yaşar, “Patlamanın ardından bulunduğumuz bölgede hiçbir imkân yok, çaresizlik içerisinde bekleyişteydik. Patlamanın ardından hemen helikopter seslerini duyduğumuzda güven geldi. Patlama olduktan sonra ateş ederek yaralıları da öldüreceklerini düşündük ama helikopter sesini duyunca bize güç geldi. Patlamanın ardından ayağa kalktığımda kardeşimin oğlu bana yakındı, baktığımda şehit olmuştu. Oğluma baktım o da yerdeydi, yaşıyordu onu yolun üzerine çıkardım yolun kenarında beklemesini söyledim. Tekrardan aşağıdaki yaralılara bakayım dedim, aşağıya indiğimde oğlum da aşağı inmek istiyordu, kardeşimin oğluna üzülüyordu, 'Mehmet kalkmıyor' diyordu. Orada yaşanan çok büyük bir zulümdü. Orada çalışan kişilerin hep maddi durumları düşük ve çoğunun da borçları vardı” dedi. Patlamada yaralı kurtulan Rıza Yaşar'ın 19 yaşındaki oğlu Atacan Yaşar ise, “Patlama yaşandığı zaman etrafımıza baktığımda bu gece burada kaldık diye düşünüyordum ve on dakika geçmeden ambulans helikopter seslerini duyduktan sonra kendimize olan güvenimiz yerine geldi. Yaşanan patlamada kuzenim şehit oldu, kuzenim Mehmet Bozyel ile birlikte büyüdüm olayda hayatını kaybetmesi beni derinden üzdü” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.