‘Kudüs bize emanettir’

Kudüs'ün; Hz. Ömer'in, Selahaddin-i Eyyubi'nin Müslümanlara bir emaneti olduğunu belirten Prof. Dr. Şemsettin Dursun, "Eğer Hz. Ömer, Selahaddin-i Eyyubi'ler gibi İslam'ı kuşanır, İslami kültürle hayatımızı inşa edersek Kudüs kurtulacaktır" dedi.

Gündem Yayın: 30 Mayıs 2019 - Perşembe - Güncelleme: 30.05.2019 15:57:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kudüs'ün; Hz. Ömer'in, Selahaddin-i Eyyubi'nin Müslümanlara bir emaneti olduğunu belirten Prof. Dr. Şemsettin Dursun, "Eğer Hz. Ömer, Selahaddin-i Eyyubi'ler gibi İslam'ı kuşanır, İslami kültürle hayatımızı inşa edersek Kudüs kurtulacaktır" dedi. Her yıl Ramazan ayının son Cumasında kutlanan 'Dünya Kudüs Günü' münasebetiyle açıklamalarda bulunan Türkiye Yazarlar Birliği Batman Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, Kudüs'ün; dünya Müslümanlarının ortak değeri olduğunu söyledi.

"YAŞANANLARIN İÇLER ACISI"

Son yıllarda Filistin'de yaşananların içler acısı bir durum olduğunu aktaran Dursun, "Son zamanlarda özellikle Filistin'de olup biten olaylar bizim ciğerimizi dağlamakta, içimizi kanatmaktadır. Biz Müslümanlar bundan çok dersler çıkarmalıyız. Zira Filistin'de İsrail’in yaptığı zulüm ve katliamlar hiçbir şekilde izah edilemez. İslam dünyasında oynanan oyunlar gözler önündedir. Batı ve ABD'nin Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, Yemen'de olsun; Suudi Arabistan üzerindeki hegemonyaları, onları alet etmeleri ve onların da onlara gönüllü olarak alet olmaları hayra alamet değildir" diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.