‘Küçük Saray’da çökme riski iddiası

Tarihi antik kent Hasankeyf’te kale güçlendirme çalışmaları devam ederken, Hasankeyf Kalesi üzerinde yer alan Küçük Saray’ın yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu ileri sürüyor.

Gündem Yayın: 11 Temmuz 2019 - Perşembe - Güncelleme: 11.07.2019 11:08:32
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
Google News

Tarihi antik kent Hasankeyf’te kale güçlendirme çalışmaları devam ederken, Hasankeyf Kalesi üzerinde yer alan Küçük Saray’ın yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu ileri sürüyor. Yapımı devam eden Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Hasankeyf'in tarihi Küçük Saray'ı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Tarihi Hasankeyf Kalesi ile Dicle Vadisi'ne 50 metre yükseklikte ve yüzlerce metre uzunluğundaki dolgu koruma çalışması devam ederken, kale dibine liman inşa etme çalışmaları başlatıldı. Kale duvarı, beton ve demirlerle "sağlamlaştırılmaya" çalışılırken, ağır iş makinelerinin ortaya çıkardığı titreşimler nedeniyle sarayın duvarlarında şişme ve çökme riskinin oluştuğu iddia ediliyor. Küçük Saray’da çökme riskinin meydana gelmesi üzerine koruma çalışmalarına kısa bir süre ara verildiği ve mühendislerin olası bir çökme riskine karşı incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.