Köylülerden yol ve yeni okul talebi

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Değirmenüstü köyü sakinleri, bozuk köy yolu ile ihtiyaca cevap vermediğini belirttikleri okullarının yeniden yapılmasını istiyorlar.

Gündem Yayın: 28 Mayıs 2019 - Salı - Güncelleme: 28.05.2019 13:01:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Değirmenüstü köyü sakinleri, bozuk köy yolu ile ihtiyaca cevap vermediğini belirttikleri okullarının yeniden yapılmasını istiyorlar. Köy yollarının bozuk olduğunu, bu yüzden araçlarının büyük zarar gördüğünü belirten köylüler, bu konuda büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler. Yaklaşık 50 yıllık olan ilk ve ortaokullarının da artık ihtiyaca cevap vermediğini söyleyen köylüler, zor şartlarda eğitimlerini sürdüren öğrenciler için eski okullarının yerine yenilerinin yapılmasını istediler.

"YOL YENİDEN ASFALTLANMALI"

Yol ve okul sorunuyla ilgili konuşan Muhtar Yusuf Ekinci, "Köyümüzün grup yolu var. Geçen sene Binatlı, Deveboynu arasındaki grubu yaptılar. Şu anda 4-5 kilometrelik bir yolumuz tamamen bozuk. Bundan dolayı çok mağduruz. Yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili Beşiri Kaymakamımızın haberi var. Bu sorunu daha önce de toplantıda dile getirdim. Yolun bozuk olması nedeniyle arabalarımız döküldü. Deveboynu ile Değirmenüstü arasındaki yolun yeniden asfaltlanmasını istiyoruz" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.