KOSGEB’ten kredi faiz desteği

KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, KOSGEB’in Girişimcilik Destek programı kapsamında işini kurmuş faal işletmelere; işletme ve makina teçhizat kredisi için 50 Bin liraya kadar, kredi faiz desteği sunacaklarını açıkladı.

Yaşam Yayın: 06 Kasım 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 06.11.2019 16:46:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Fidan, yaptığı yazılı açıklamada girişimcilerin kadın, şehit  ve gazi yakınları olmaları halinde ise kredi oranının 70 bin liraya kadar kullanabileceklerini belirtti. Kredi faiz desteğinin 10 puanlık faiz tutarını KOSGEB tarafından karşılayacağını belirten İl Müdürü Mehmet Fidan, bu imkandan girişimcilik desteğini alan işletmelere verileceğini açıkladı. Kredi faiz desteğine başvuracak işletmelerin öncelikle anlaşmalı oldukları bankalardan herhangi birine başvuru yapmaları gerektiğini belirten Fidan, faiz desteğinden yararlanacak firmaların, KOSGEB in Girişimcilik Destek programı kapsamında işini kurmuş faal işletmeler olması gerektiğinin altını çizdi. Kredi kullanacakların ilk aşamanda 10 banka ile protokol yapıldığı söyleyen Fidan, işletme kredisinde 12 ve 18 ay vade seçeneklerinin olduğunu söyledi.  KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 50 bin lira kullanacak işletmenin yüzde14’lük faiz oranının 10 puanlık kısmının KOSGEB tarafından karşılanacağını ve böylelikle çok düşük faizi oranıyla işletmelere cansuyu olacağına inandığını açıkladı. Öte yandan aynı kapsamda makina teçhizat kredilerinde ise 36 aya kadar taksit seçeneklerinin olduğunu sözlerine ekleyen İl Müdürü Mehmet Fidan, protokol imzaladıkları bankaların, Vakıfbank, İş Bankası, Akbank, Denizbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, QNB Finans Bank, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Türk Ekonomi Bankası ve Yapı Kredi Bankası olduğunu belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.