Koronavirüste korkutan rakamlar

Mart ayından bu yana görülen Covit 19 virüs salgını dünyada binlerce insanın hayata gözlerini yummasına neden olurken 1 Haziran’dan itibaren gevşetilen tedbirler sonrasında vakaların artışına neden oldu.

Gündem Yayın: 08 Temmuz 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 08.07.2020 20:30:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mart ayından bu yana görülen Covit 19 virüs salgını dünyada binlerce insanın hayata gözlerini yummasına neden olurken 1 Haziran’dan itibaren  gevşetilen tedbirler sonrasında vakaların artışına neden oldu. Türkiye'de salgının en yaygın olduğu İstanbul'un ardından  bir çok büyük şehrin yanı sıra bölge illeri Diyarbakır, Mardin ve Van'ın ardından Batman'daki vakalar da korkutucu boyutlarda. Vatandaşların çarşı-pazarda ve bir çok kahvehanede mesafe kuralına uyulmadığı gözlemlenirken  evlerde kurulan taziyelerin de bulaşa neden olduğu gözlenmekte.

ÖLÜ SAYISINDA ARTIŞ

Batman Bölge Devlet Hastanesinin  yaşanan yoğunluk karşısında test ihtiyaçlarına cevap veremediği, özel hastanelerde de yoğun hasta trafiğinin yaşanmasının ardından bir çok vatandaşın kendisinin deşifre olmaması için evlerinde karantina gördükleri  ve vakanın sayısını giderek tırmandığı gözlendi. Kent merkezinde yaşanan vaka sayısının yanı sıra ölümlü vakalarda da artışlar yaşanmakta. Batman'da vaka sayısı 3 bin civarında seyrederken  vefat edenlerin 70 yaş üstü olduğu açıklandı. Batman'da bu güne kadar 22 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiği bildirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.