Koronavirüs vakalarında artış

Batman'da merkez ve ilçeler başta olmak üzere bir çok köy ve yerleşim alanlarında karantinalı adres sayılarında artışlar gözlendi.

Gündem Yayın: 06 Temmuz 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 06.07.2020 16:27:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'da merkez ve ilçeler başta olmak üzere bir çok köy ve yerleşim alanlarında karantinalı adres sayılarında artışlar gözlendi. Batman Bölge Devlet Hastanesindeki yoğunluk karşısında testlerin yapılamadığı ve poliklinik sayısının yetersizliğinden bazı vakaların yurtlara sevk edildiğinin yanı sıra bazı vatandaşlarında evlerinde kendilerini izole ettiği öğrenildi. Türkiye'nin hızlı bir şekilde normalleşme sürecine girmesiyle korona virüs vakaları da tırmanışa geçti. Alışveriş merkezleri, berber, kuaförler ardından cafe, restaurant ve kahvehanelerin açılması, iş yerlerine dönüş  ve seyahat yasağının kalkması gibi adımlar toplumdaki hareketliliği arttırarak salgın vakalarında da yükselişe neden oldu. İstanbul başta olmak üzere bir çok büyük şehirde de vakalar patlama noktasına gelirken, bölge illerinde de pozitif vakalar artış gösterdi.

3 GÜNDE 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Batman’da Covid-19 teşhisi konulan ve yoğun bakımda olan 4 kişi hayatını kaybetti. Batman Bölge Devlet Hastanesinde Ş.Ü. (47),  M.A. (69), F.G. (80) ve O.G.’ye (64) Covid-19 teşhisi konuldu. Burada tedavi gören hastalar hayatını kaybetti. Böylece Batman genelinde korona virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye çıktı. Batman’da korona virüs salgınında vaka sayısında artış yaşandı. Sağlık Bakanlığı bölge bazında belirlediği vaka oranında Güneydoğu Anadolu Bölgesi rekor kırdı. Türkiye’nin Covid-19 durum raporuna göre Haziran sonu itibarıyla Batman’da artışın yaşandığı görüldü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.