‘Koridorda Kütüphane’ projesine tam not

Öğrencilere okuma sevgisini aşılamak ve mevcut kütüphaneyi, konferans salonuna çeviren okul yönetimi, gerçekleştirildiği “Koridorda Kütüphane” projesi ile velilerden tam not aldı.

Gündem Yayın: 31 Aralık 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 31.12.2018 18:48:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Öğrencilere okuma sevgisini aşılamak ve mevcut kütüphaneyi, konferans salonuna çeviren okul yönetimi, gerçekleştirildiği “Koridorda Kütüphane” projesi ile velilerden tam not aldı. 2013-2014 yılında eğitim-öğretime başlayan Yunus Emre Anadolu Lisesi, yönetimi yaptığı bu güzel çalışmayla dikkatleri çekti. Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Abdulbaki Gümüş, öğretmenler ve Okul Aile Birliği tarafından planlanan ve eğitim öğretim sezonu öncesi yapımına başlanan Koridordaki Kütüphanenin içerisinde bulunan kitap, Dergi ve Zekâ Oyunları öğrenciler ve veliler tarafından tam not aldı.

“DAHA FAZLA VAKİT AYIRMAYA BAŞLADILAR”

Yapılan çalışma ile öğrencilerin, kitap okumaya daha fazla zaman ayırmaya başladığı ifade edilerek, uygulamanın veliler tarafından da beğenildiği aktarıldı. Yunus Emre Anadolu Lisesi okulun ikinci katında bulunan mevcut kütüphaneyi düzenleyen okul yönetimi, burayı konferans salonu yaptı. Okula bir konferans salonu kazandırıldı. Okul yönetimi, daha sonra koridorda bir kütüphane oluşturarak, öğrencilerin hizmetine sundu. Bu güzel çalışmayı yapıp, okul kütüphanesini koridora taşıyarak, öğrencilerin daha keyifli vakit geçirmesini sağlayan okul yönetimi, “Öğrencilerimizin kitap, dergi, ansiklopedi okuma alışkanlığı kazanması için kütüphanemizi okulumuzun koridoruna taşıdık. Satranç ve benzeri akıl oyunlarıyla kütüphanede vakit geçirsinler. Bugün çoğu okulda kütüphaneler bodrum katta, okulumuzun bir farkı olsun istedik ve Kütüphane Salonumuzu son model cihazlarla donatıp Modern bir Konferans Salonuna dönüştürdük ve Kütüphanemizi Okul Koridoruna taşıyıp Türkiye’de ilk defa ‘Koridorda Kütüphane’ yaptık” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.