‘Komisyonculuk kaldırılırsa fiyatlar artar’

​Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın, yasa ile komisyonculuğun kaldırılacağı şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Batmanlı komisyoncular, bunun gerçekleşmesi halinde binlerce kişinin işsiz kalacağını, ürünlerin daha da pahalanacağını söyledi.

Gündem Yayın: 11 Ekim 2018 - Perşembe - Güncelleme: 11.10.2018 17:48:22
Editör -
Okuma Süresi: 31 sn.
Google News

 Batman Sebze ve Meyve Hali Derneği Başkan Vekili Ferhan Demir, ürün fiyatlarının komisyoncular tarafından yükseltildiği iddialarının doğru olmadığını belirterek, denetime açık olduklarını söyledi. Demir, "Örneğin, domates almaya gidince 2 liraya bile alamıyoruz. Komisyonlar kapanırsa ürünler daha da pahalanacak. Bir transit taşıma kapasitesi bir ton 100 kiloyken Adana’dan Batman’a taşıması maliyetini çıkarmaz. Biz TIR’larla bu işi yaptığımız halde maliyetimizi zor çıkarıyoruz" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.