Keremoğlu’nun akıbeti soruldu

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği Batman Şubesinde “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” eylemi pankartı açılırken, kayıp yakınları ise faili meçhul cinayetlerde ve gözaltında kaybettirilen yakınlarının fotoğraflarını taşındı.

Yaşam Yayın: 16 Haziran 2019 - Pazar - Güncelleme: 16.06.2019 17:06:11
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
Google News

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği Batman Şubesinde “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” eylemi pankartı açılırken, kayıp yakınları ise faili meçhul cinayetlerde ve gözaltında kaybettirilen yakınlarının fotoğraflarını taşındı. 446’ncı haftada bir araya gelen Batman’daki kayıp yakınları, kendisinden bir daha haber alınmayan Kadir Keremoğlu’nun akıbetini sordu. İHD Batman yöneticilerinden Celal Anlayıcı'nın okuduğu basın metninde şu görüşlere yer verildi : "Her hafta kesintisiz bir şekilde sürdürdüğümüz bu meşru adalet arayışımızı suçlu duruma düşürmeye çalışanlara sesleniyoruz: Uluslararası hukuka göre gözaltında kaybetme insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Her devlet, bu suçu önlemeye ve gerçekleşmesi halinde suçun mahiyetine göre cezalandırmakla yükümlüdür. Devletin bu yükümlülüğünü yerine getirmesini istemek suç değil, en doğal hakkımızdır. Suç olan kaybedenleri korumak, onları hukukun üstünde tutarak cezasız bırakmaktır."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.