“Kentimizi Hz. Ömer’in adaletiyle yöneteceğiz”

Seçim çalışmalarını sürdüren HDP Eşbaşkan adayı Dr. Demir, “Halkımıza ve değerlerimize sözümüz var, ne kendimizi ne de başkalarını Batman Belediyesi üzerinden zengin ettirmeyeceğiz” dedi.

Gündem Yayın: 10 Mart 2019 - Pazar - Güncelleme: 10.03.2019 17:51:59
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Sivil Toplum Kuruluşlarını  ziyaret ederek seçim çalışmalarını sürdüren HDP Belediye Belediye Eşbaşkan adayı Dr. Demir, 31 Mart’tan sonra kentte faaliyet gösteren STK’ların önerileri ve halkın talepleri doğrultusunda, halkla birlikte Belediyeyi yöneteceklerini söyledi. Batman Çevre Gönüllüleri Derneğini ziyaret eden HDP Belediye Eşbaşkan adayı Operatör Dr. Mehmet Demir, Dernek Başkanı Hasan Argunağa ve yöneticilerle görüşerek yaşanabilir bir kent için çevreci kurumların önemli olduğunu belirtti. Demir, 31 Mart’tan sonra Batman’ın halkçı belediyecilik hizmetleriyle bir kez daha buluşacağına değinerek, göreve geldiklerinde çevreci kurumlarla koordineli bir şekilde diyalogda olacaklarını ifade etti.

‘YANLIŞ POLİTİKALAR HAYVANCILIĞI BİTİRİYOR’                                                   

Daha sonra beraberindeki partililerle birlikte Batman Damızlık Hayvan Birliği’ni ziyaret eden HDP Batman Eşbaşkan adayı Dr. Demir burada da hayvancılığın önemine değindi. Dernek Başkanı Nimetullah Durmaz ile görüşen Eşbaşkan adayı Dr. Demir, hükümetin yanlış politikaları yüzünden hayvancılığın bitme noktasına geldiğine dikkati çekti. Demir, yaptığı doğru değerlendirmelerle dikkat çeken Reel Araştırma ve Danışmanlık Merkezi’ni de ziyaret ederek seçimler ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Reel Araştırma Merkezi sahibi Recep Doğmuş ile görüşen Dr. Demir son süreçte seçimler ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi ve öneriler aldı. Ehmedê Xanê Kültür Derneğini de ziyaret eden Demir, burada da dernek yöneticileriyle bir araya gelerek, Kürt kültürü ve edebiyatına verdikleri emekten dolayı teşekkür etti. Alt ve üst yapı çalışmaların belediyelerin temel görevleri olduğunu ancak kültürel anlamda da yaşanabilir bir kentin oluşması için kültürel değerlerin ve edebiyatın önemli olduğunu vurguladı.

“YAPTIĞIMIZ HER ŞEY ŞEFFAF OLACAK”

Kentin ekonomisi için önemli kurumlardan olan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nı da ziyaret eden HDP Belediye Eşbaşkan Adayı Dr. Mehmet Demir, “Burada projelerin fazla detaylarına girmek istemiyoruz. Gerek yaşlı sohbet evleri olsun, çocuk kreşleri olsun, spor tesisleri olsun, İluh deresinin ıslahı olsun, mesire alanları olsun bu konuda da halkla beraber ve halkın bilgisi dahilinde her şeyi yapacağız ve yaptığımız her şey şeffaf olacak” ifadelerini kullandı. Demir ve beraberindeki partililer Batman Küçük Meclisi’ni de ziyaret ederek Belediye seçimleri için destek istedi. Gün boyu STK ziyaretlerini sürdüren Dr. Demir, Batman-Midyat Sosyal Dayanışma Derneği’ne de giderek destek istedi. Demir, “Göreve başladığımızda Belediye, Batman’daki sivil toplumun perspektifleri, halkın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda idare edilecektir. Yaşadığımız kentte Hz. Ömer’in adaleti ile hareket ederek Belediyeyi yöneteceğiz. Bizim prensiplerimiz var, ‘Bir elimize ayı, diğer elimize güneşi verseler bile’ prensiplerimizden vazgeçmeyeceğiz. Şu anda kentimiz için pişecek o pilavda herkesin tuzunu katmasını istiyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.