Kayyum protestosuna müdahale

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla bugün sabah saatlerinde Batman Belediyesi ve Diyarbakır'ın 3 ilçe belediyesine kayyum atanırken, gözaltılar alınan oldu.

Gündem Yayın: 23 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 23.03.2020 10:23:43
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
Google News

GÖZALTILAR BAŞLADI

Sabahın erken saatlerinde Batman Belediyesi etrafında alınan geniş güvenlik önlemlerinin ardından Batman Belediye Başkanı Dr. Mehmet Demir ile bazı meclis üyeleri de göz altına alındı.

 

Belediye hizmet binası önüne gelen HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile bazı partililer duruma tepki gösterdi. Olayla ilgili gözaltılar da başladı. 

Öte yandan Batman Belediyesine kayyum atamasını proteste eden gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Milletvekili Ayşe Acar'ın da aralarında bulunduğu grup Batman Belediyesi önünde kayyum atamasını protesto etmek istedi. Bu arada açıklama yapan Milletvekili Acar, sosyal medyadan canlı yayın yaparak olayın darbe olduğunu kaydetti. Güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan arbedede bir çok kişi gözaltına alındı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.