Kayıplar için buluştular

Her hafta İHD Batman Şube Başkanlığı ve kayıp yakınları tarafından düzenlenen ‘kayıplar bulunsun failler yargılansın’ eylem ve etkinlikleri 448. haftasına girdi.

Gündem Yayın: 30 Haziran 2019 - Pazar - Güncelleme: 30.06.2019 19:27:46
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Google News

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği  Batman Şubesi tarafından “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” eylemi Cumartesi İHD Batman şubesi binasında düzenlenen eylemde “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” pankartı açıldı. Kayıp yakınları, faili meçhul cinayetlerde ve gözaltında kaybettirilen yakınlarının fotoğraflarını taşıdı. İHD Şubesindeki basın metnini  İHD Batman şube yöneticilerinden Zeki Tangüner okudu. Tangüner, “448 Haftadır her Cumartesi günü kaybedilen canlarımızın, kardeşlerimizin, eşlerimizin akıbetini öğrenmek için alanlara çıkıyoruz. 448 haftadır ‘kayıplar bulunsun, failler yargılansın’’ diye haykırıyoruz. Her cumartesi günü ellerimizde kayıplarımızın fotoğraflarıyla sessizce oturuyoruz. Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir izi bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.