Kayıp yakınları, Aslan kardeşlerin akıbetini sordu

Kayıp yakınları ve İHD Şube üyeleri, 511.haftasına ulaşan eylemleri için Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı.

Gündem Yayın: 10 Ocak 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 10.01.2022 10:58:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kayıp yakınları ve İHD Şube üyeleri, 511.haftasına ulaşan eylemleri için Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı. İHD Şube Yöneticisi Hüseyin Elçi, kayıpların akıbetini sormaya devam edeceklerini belirterek, “Özellikle 90’lı yıllarda Türkiye’de güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra varlığı inkar edilen ve kendilerinden bir daha haber alınamayan, faili meçhul cinayetlerle yaşamlarını yitiren insanların aileleriyle başlattığımız eylem ve etkinliğimizin 511. haftasında tekrar bir aradayız.             Cumartesi Annelerinin haykırışının bir kez daha kulakları sağır ettiği noktadayız. Bu hafta da diğer bütün haftalarda olduğu gibi 'kayıplarımızı bulun, failleri yargılayın!' diye haykıran kayıp yakınlarının sesine ses vereceğiz. Annelerin yılmaz mücadelesine omuz vermek için toplanan biz İnsan Hakları aktivistleri, kardeşlerimizin, ağabeylerimizin, evlatların akıbetini sormak için bir aradayız. OHAL döneminin uygulamalarının bir sonucu olarak binlerce insanımız faili meçhul cinayetlerle yaşamını yitirmiş ya da alıkonulan insanlarımız gözaltında kaybettirilmiştir. Kaybedilen ailelerden bir tanesi de Aslan ailesidir. Gözaltında kayıplara karşı mücadele yürüten bizler, hakikat adına, adalet adına, vicdan ve insanlık onuru adına mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi, bizlerden koparılan canlarımızın hesabını sormaya devam edeceğimizi, kalbimizden, bedenimizden, ruhumuzdan kopartılarak kaybedilen kayıp insanlarımız bulununcaya ve failler yakalanıp cezalandırılıncaya dek bu eylem ve etkinliklerimizden asla vaz geçmeyeceğimizi buradan bir kez daha yineliyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.