Kayıp yakınları 441. haftayı geride bıraktı

İHD ve kayıp yakınlarının, “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 441’incisi gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 12 Mayıs 2019 - Pazar - Güncelleme: 12.05.2019 14:31:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İHD ve kayıp yakınlarının, “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 441’incisi gerçekleştirildi. Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eylemde "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" yazılı pankart açıldı. Basın metnini okuyan İHD Batman Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Zeki Tangüner, 1994 yılında kaybedilen Ahmet Tekin’in akıbetini sordu. Tangüner, “Adil bir toplumda huzur ve barış içinde bir arada yaşamanın yolu geçmişle yüzleşmek ve hesaplaşmaktan geçiyor. Bunun yolu da, zorla kaybedilen canlarımızın akıbetinin ve faillerinin ortaya çıkarılmasından geçiyor. Biz insan hakları savunucuları olarak yıllardır size bunu anlatmaya çalışırken demokratik tepkimizi ve adalet beklentilerimizi dile getirdik. Bizler kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları olarak, ülkenin gerçek bir demokratikleşme sürecine dönüşebilmesi için gözaltında kaybedilenlerin akıbetlerinin açıklanması ve faillerinin yargılanması gerektiğine inanıyoruz. Her hafta gözaltında kaybedilen bir insanı kamuoyuna anlatarak özellikle 90’lı yıllarda yaşananların takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.