Karnabahar ekimine başlandı

Batman merkeze bağlı Yeniköy’de geçimlerini tarımla sağlayan köy sakinleri, köylerinde ilk kez karnabahar ekimine başladıklarını söylediler.

Gündem Yayın: 19 Temmuz 2018 - Perşembe - Güncelleme: 19.07.2018 12:39:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman merkeze bağlı Yeniköy’de geçimlerini tarımla sağlayan köy sakinleri, köylerinde ilk kez karnabahar ekimine başladıklarını söylediler. Bölgede en çok sebze yetiştiriciliğinin yapıldığı ve yaklaşık 300 haneli 4 bin nüfuslu Yeniköy köyü sakinleri, geçimlerini tarım ve kısmen de hayvancılıkla sağladıklarını ifade ettiler. Köyde tarım işleriyle uğraşarak geçimlerini sağlayan köylülerden Savaş Kaya ile Mehmet Emin Etiz, yıllardır çiftçilikle uğraştıklarını ve geçimlerini sebze yetiştiriciliğinden sağladıklarını belirttiler. Arazilerinin tapulu olmadığını, bu durumdan dolayı da devletten destek alamadıklarını ve mağdur olduklarını belirten Mehmet Emin Etiz, “Karnabahar ekim zamanına gelmiş bulunmaktayız. Yaklaşık olarak bir haftadır elimize ulaşan karnabahar fidelerinin ekimi için tarlamızı sürdük ve suladık. Karnabahar fidelerinin ekiminde biraz da gecikme yaşadık. Temmuzun 15’inde gelmesi gereken fideler 10’nunda geldi. Bizde daha buğdayımızı biçmemiştik, sulayamadığımız içinde kurumuştu tarla sürülemiyordu. Fideler de erken geldiği için evde bıraktık. Ağacın gölgesinde sulamamıza rağmen kurudular. Sonra içeri aldık. Pervanenin altında günde bir iki defa suladık. Kontrol etmemize rağmen kendilerine gelemediler. Kökleri ıslak olduğu için güneşe dayanamıyorlardı. 4 dönüm için 8 bin tane fide getirtmiştik. 2 dönüme bile yetmedi. Tarlamızın yarısı boş kaldı. Devletten yardım talebinde bulunuyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.