Kardelen mahallesinde muhtar adayı sayısı artıyor

Batman'da ilk defa seçimlerin yapılacağı Kardelen Mahallesinde muhtarlık için 30'dan fazla aday başvurdu.

Yaşam Yayın: 22 Ocak 2019 - Salı - Güncelleme: 22.01.2019 16:51:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 Batman'da Emekli TOKİ konutlarından oluşan Kardelen Mahallesinde ilk defa seçim yapılacak. Mahallede, muhtar olmak için 30'un üzerinde kişi aday olurken, yaşanan durum görenleri şaşırttı. Batman merkeze yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan Kardelen Mahallesi sakinleri, (Emekli TOKİ) 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde ilk defa oy kullanacak. Mahallede muhtar olmak için 30'un üzerinde şahıs aday oldu. Aday sayısının daha da artabileceği belirtilirken, yaşanan durum görenleri şaşırtıyor. 2012 yılında Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesinin girişimleri ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından emekliler için yapılması planlanan konutlar, Kuyubaşı (Cegeluye) köyü ilerisine yapıldı. 2017 yılında tamamlanan bin 633 konut bölgesinde bir cami, bir okul, bir sağlık merkezi ve alışveriş yapılması için ticari dükkânlar kuruldu. İlk defa mahalli seçime girecek olan Kardelen Mahallesinde, 2 bin 603 seçmen, 30'un üzerinde olacağı tahmin edilen muhtar adaylarından birini seçecek. Yaklaşık 4 bin nüfuslu Emekli TOKİ, Batman merkeze bağlanarak Kardelen Mahallesi olarak ismi değiştirildi.

“SİZ SEÇİN, BİZ HİZMET EDELİM”

Kurulduğu günden beri başta ulaşım olmak üzere birçok sıkıntısı mevcut olan mahallenin muhtar adaylarından Kemal Özdemir, mahallede yaşanan sorun ve çözüm yollarını anlattı. 'Siz seçin, biz hizmet edelim' sloganıyla yola çıktığını belirten Özdemir, "Allah  ömür verirse ve biz de seçilirsek Emekli TOKİ'miz için gördüğümüz eksiklikleri gidermeye çalışacağız. Burası yeni kurulmuş olan bir mahalledir ve inşallah gittikçe gelişecektir. Bu mahallenin yeni kurulması hasebiyle bir takım eksiklikleri vardır. Sıkıntıların başında gelen ulaşımdır. TOKİ'mizde oturan çoğu insan yaşlıdır. Bunlar yolculuk yaptıkları ya da şehre indikleri zaman ayakta yolculuk yapmak zorunda kalıyorlar. Bu hat, Batman'ın en işlek hatlarından bir tanesidir ve yetersizdir. Mahallemizde taziye evi eksikliği var. Burası şehirden uzak olduğu için insanlar taziyeleri olduğu zaman başka mahallelerde taziyelerini yapmak mecburiyetinde kalıyorlar. Anne-babalar kendi çocukları için en güzel ortamı arzu ederler. Bunun için de çaba sarf ederler. Bizler de aile sahibi olarak kendi çocuklarımızı rahatlıkla dışarıya bırakabilme, gözümüzün arkada kalmayacağı, aklımızın onlarda olmayacağı bir ortamın olmasını isteriz. Bu konuda gençlerimiz için kültürel ve sosyal tesislerin olması gerekir. Belediyespor'da futbol oynamış biri olarak insanlar, kültürel çalışmalarla ilgilendikleri zaman ister istemez kötü alışkanlık ve kötü ortamlardan uzak dururlar. Bizler de bu ortamı gençlerimiz için oluşturmak mecburiyetindeyiz. Yine mahallemizdeki eksikliklerden bir tanesi park sorunudur” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.