Kar kalınlığı kırsal kesimlerde 1 metreyi aştı

Batman’ın Sason ilçesinde etkisini sürdüren ve 3 bin rakımlı Mereto Dağı eteklerinde bir metreyi aşan kar yağışı, Sason ile Kozluk ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi.

Yaşam Yayın: 28 Mart 2021 - Pazar - Güncelleme: 28.03.2021 09:57:58
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
Google News

Batman’ın Sason ilçesinde etkisini sürdüren ve 3 bin rakımlı Mereto Dağı eteklerinde bir metreyi aşan kar yağışı, Sason ile Kozluk ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Batman'ın doğusunda gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürdü. Kar yağışıyla birlikte kısa sürede beyaza bürünen kırsal kesimlerde, kar kalınlığı bir metreyi aştı. Karla kaplanan köy yolları ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle evlerinin çökmesinden endişelenen bazı vatandaşlar, evlerin damında biriken karları temizledi. Sason ve Kozluk ilçelerinde kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarında İl Özel İdaresi’ne bağlı Şantiye Şefliği ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.