Kan ve kök hücre bağışı ilgi gördü

ATTDER Batman İl Başkanlığı tarafından ‘hayat veren ellerden, şifa bekleyen yüreklere’ kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi.

Yaşam Yayın: 21 Ocak 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 21.01.2019 14:33:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

ATTDER Genel Merkezi’nin başlattığı, ‘Hayat Veren Ellerden Şifa Bekleyen Yüreklere’ Kan Bağışı Kampanyası çerçevesinde 20 Ocak 2019 Pazar Günü ATTDER Batman İl Başkanlığı, Sağlık-Sen Batman Şubesi ve Kızılay Batman Şubesi işbirliği ile Batman Park AVM’de kan ve kök hücre bağışı etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte 166 bağış gerçekleşti. ATTDER Genel Başkan Yardımcısı Mukaddes Tümenci, “Kış aylarında kan stoklarında yaşanan azalma nedeniyle Kızılay Genel Merkezi tarafından yapılan ‘Acil Kan Bağışı’ çağrısı üzerine derneğimizce harekete geçerek 2 yıl önce ‘Hayat Veren Ellerden, Şifa Bekleyen Yüreklere Kan Bağışı Kampanyası’nı başlattık. Kan bir gün değil, her gün ihtiyaçtır; bizde bu ihtiyaca binaen kampanyamızı süregenleştirerek, tekrarlarını düzenlemeye devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Kızılay tarafından ülkemizde her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç olduğu verileri paylaşıldı. Bu bir toplum sorunudur, ancak birlik olarak aşılabilir. Bugün buraya birçok yöneticimiz, birçok meslektaşımız ve birçok vatandaşımız katıldı ve bu sayede çok güzel bir bağış rakamına ulaştık. Bu da birlik olabildiğimizin en güzel göstergesidir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.