‘Kaliteyi kurum kültürü haline getireceğiz’

Batman Üniversitesi tüm akademik birimleri ile görüşen Rektör Prof. Dr. İdris Demir, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemine ilişkin fikir alışverişinde bulunduğu ziyaretlerini tamamladı.

Eğitim Yayın: 14 Eylül 2021 - Salı - Güncelleme: 14.09.2021 12:19:49
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

9-10 Eylül 2021 tarihlerinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi akademik personeli ile bir araya gelen Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemizin yeni akademik yıla yönelik çalışma takvimini ve ulaşılması planlanan hedeflerini anlattı. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Döneminin başarılı geçmesini, tüm öğretim elemanlarının da bu sürece azami gayretle destek vereceğine inancının tam olduğunu belirten Prof. Dr. İdris Demir, yeni akademik dönem için alınan senato kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akademik takvim içerisinde belirlenen tarihlere özen gösterilmesini ve planlamaların bu takvim çerçevesinde yapılması gerektiğini kaydeden Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Yaşanan salgınla birlikte online eğitim artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Biz de senatomuzda alınan karar gereği hibrit eğitim modeli uygulamaya karar verdik ve derslerin yüzde 40’ını online yüzde 60’ını ise yüz yüze olarak işleyeceğiz. Pandemiye yönelik tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve kampüsümüz öğrencilerimiz için hazır. Kurallara uyulması hassasiyetle üzerinde durduğumuz konulardan biri.”

Eğitimde kaliteye yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Rektör Demir, kalite konusunun geniş bir konu olduğunu ve kaliteyi kurum kültürü haline getirmeye çalıştıklarını kaydetti. Batman Üniversitesi akademik personelinin projeler geliştirmesini ve bu çalışmalarının özendirilmesi gerektiğini ifade eden Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Akademik çalışmalarımızı artırarak çalışmalarımıza nitelik kazandırmalıyız. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken bu çalışmalarımız onların da hayatlarına ışık tutmalı. Onların bilgi ve beceri birikimini sağlayarak hem akademik hem de entelektüel kazanımlarla buradan mezun olmaları asli görevimizdir. Program içeriklerimiz zengin ve öğrenmeye yatkın olmalı. Öğrencilerimizin girişimci yönlerini ortaya çıkararak onları farklı alanlarda bilgi ve beceri sahibi olmaları konusunda yönlendirmeliyiz. Öğrencilere danışmanlık yaparken aynı zamanda onlara rehber de olmalıyız. ”

Batman Üniversitesinde göreve geldikleri günden bu yana birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Rektör Demir, Solipay uygulaması hakkında bilgi vererek bu uygulamanın öğrencilere sağladığı faydalardan bahsetti. Yeni bir kurumsal sayfa hazırlandığını ve bu sayfaların öğrencilerin erişimlerinin sağlanması için sürekli güncellenmesi gerektiğine değinen Rektör Demir konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: “Pandemi nedeniyle fiziksel olarak bir araya gelemesek de yaptığımız webinarlar sayesinde öğrencilerimizi konusunda uzman kişilerle bir araya getirmeye çalıştık. Bu dönemde de öğrencilerimizin faydasına olacağına inandığımız çok sayıda webinar gerçekleştirme hedefimiz var. Sizlerin de bu konuda öğrencilerin kazanımlara göre webinarlar düzenlemenizi istiyoruz. Öğrencilerimizin faydasına olacak her çalışma bizim için kıymetli ve önemlidir. ”

Batman Üniversitesinin hem fiziki hem de akademik anlamda büyümesini sağlamak için yaptıkları çalışmaları anlatan Rektör Demir, Diş Hekimliği Fakültesi kurulması ve Sağlık Yüksekokulunun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesiyle birlikte sağlık alanında önemli adımlar atacaklarını söyledi. Enstitülerin tek bir çatı altında toplanmasıyla birlikte hibrit ve interdisipliner çalışmalar yapıldığını anlatan Prof. Dr. İdris Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Batman Üniversitesi bünyesinde bir yayınevi kurarak ilk kitabımızı baskı aşamasına getirdik. Bu kitabımızın ön sözü ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazıldı. Bu üniversitemiz için onur verici bir durum. İkinci kitabımız için de hazırlıklarımız yoğun bir şekilde sürüyor.”

Batman Üniversitesi bünyesinde kurulan TEKNOKENT Binasının inşaatının da kısa süre sonra tamamlanacağını belirten Rektör Demir, hem inşaat hem de mevzuatla ilgili konularda yoğun bir çalışma yaptıklarını vurguladı. Hacettepe Üniversitesi ile mentörlük anlaşması yapıldığını ve Hacettepe Üniversitesinin bilgi birikiminin Batman Üniversitesine yol gösterici olduğunu ifade eden Rektör Demir açıklamalarına şu şekilde devam etti: “İhtisaslaşma alanında bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak adına önemli girişimlerde bulunduk. Enerji alanında pilot üniversite olmak için YÖK’e başvurularımızı yaptık ve ilk aşama olan dosya elemesini başarıyla tamamladık. Bu süreci hayata geçirdiğimizde üniversitemizi 10-15 yıl kadar ileriye taşıyacağız. TPAO ile Biz Bize Kariyer protokolünü imzaladık ve bu protokolden öğrencilerimiz de kurumsal olarak faydalanacaklar. Kütüphanemiz bünyesinde Süper Bilgisayar Laboratuvarı kurarak bu laboratuvarı da öğrencilerimizin kullanımına sunduk.”

Bilimsel alanda da önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Rektör Demir, Enerji Zirvesi Çalıştayı düzenlediklerini ve zirveye katılan kurumların Batman Üniversitesinden rapor istediklerini söyledi. Düzce Üniversitesi ile ortaklaşa “Mavi Vatan-Kıbrıs” online çalıştayını gerçekleştirdiklerini ve bu çalıştayın başarılar sonuçlar doğurduğunu belirten Rektör Demir yapılan çalışmaları şu şekilde sıraladı: “Katılımcı bir anlayışla üniversitemiz öğrencileri ve personeli ile birlikte üniversitemizin yeni mottosunu “Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite” olarak belirledik. “Batman Üniversitesi Seni Bekliyor” temalı tanıtım günleri düzenledik ve bu tanıtımları sürekli hale getireceğiz. Teknoloji Fakültemizin ikmal ihalesine çıkıldı ve yakında bu konuda sonuca ulaşacak. Böylelikle fiziki alanlarımızda genişlemeler de olacak. Borsa İstanbul ile kurumsal iş birliği kurduk ve üniversitemiz bünyesinde BISTLAB kurulacak. Küresel ölçekteki çalışmalarımızı da artırarak uluslararası mobilizasyonu sağlamak adına Erasmus Anlaşmalarımızı imzaladık. Yeni anlaşmalarımız için de görüşmelerimiz devam ediyor.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.