Kalitesiz güneş gözlüklerine dikkat

Optisyenler, güneşin etkilerini azaltmak için kullanılan güneş gözlüklerinin daha kolay ve rahat görmeyi sağladığını belirterek, ucuza satılan ve uygun olmayan gözlüklere karşı uyardı.

Gündem Yayın: 24 Nisan 2018 - Salı - Güncelleme: 24.04.2018 13:15:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 “FAYDA YERİNE ZARAR VERİR”

Güneşin yüzünü göstermesiyle, güneş gözlükleri kullananların sayısı günden güne artıyor. Birçok kişinin gelişigüzel güneş gözlüğü takmaya başladığını kaydeden optisyenler, bunların bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtiyor. Optisyenler, işportacılardan alınan gözlüklerin, gözlere faydadan çok zarar verdiğine dikkati çekti. Kalitesiz güneş gözlüklerinin faydadan çok zarar vereceğini kaydeden optisyen Ekrem Kaya, "Özellikle bölgemiz şartları dikkate alındığında güneşin çok yakıcı olduğu dönemlerde ve yaz aylarında mutlaka güneş gözlüğü kullanılması gerekir. Tabi, kullanılırken bilinçli bir şekilde kullanılması gerekiyor. İşportacılardan alınan 15-20 liralık gözlükler fayda yerine bize zarar verir. Bundan dolayı gözlük alımında ilk olarak dikkat edilmesi gereken, sertifikalı güneş gözlüklerinin alınmasıdır. Güneş gözlüğü aldığınızda 'CE' yazısı varsa bu, rahatlıkla alabileceğiniz bir gözlüktür. Avrupa startlarına uyumludur. Güneş gözlüğü almakla iş bitmiyor. Bir de bunun korunması ve muhafaza edilmesi gerekiyor. Korunması ve muhafazası konusunda da dikkat edilmesi gereken en önemli şey, gözlüğün camları yüzeye temas edecek şekilde bırakılmamalıdır. Temizlik yaparken üzerindeki tozlar ıslatılarak ya da nemlendirilerek alınmalıdır. Bunun dışında eğer kullanmayacaksak kutusunda veya çantasında muhafaza edersek daha uzun ve sağlıklı bir şekilde kulanmış oluruz" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.