Kaldırım işgaline izin yok

az mevsiminin başlamasıyla birlikte kent merkezinde faaliyet yürüten kahvehane, kıraathane, cafe ve çay ocakları işleten esnafın masa ve sandalye bırakmak suretiyle kaldırımları işgal ettikleri yönünde alınan yoğun şikâyetler üzerine Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, gerekli önlemlerin alınması için Belediye Zabıta Müdürlüğü personeline talimat verdi.

Gündem Yayın: 11 Haziran 2019 - Salı - Güncelleme: 11.06.2019 16:34:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte kent merkezinde faaliyet yürüten kahvehane, kıraathane, cafe ve çay ocakları işleten esnafın masa ve sandalye bırakmak suretiyle kaldırımları işgal ettikleri yönünde alınan yoğun şikâyetler üzerine Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, gerekli önlemlerin alınması için Belediye Zabıta Müdürlüğü personeline talimat verdi. Ramazan ayı boyunca esnek davranıldığını belirten Eş Başkanlar Dr. Demir ve Korkmaz, ancak bu durumun sürmeyeceği hatırlatmasında bulundu. Özellikle kadın, engelli, yaşlı ve çocuklardan oluşan yayaların büyük sıkıntı yaşadıkları, kaldırım yerine yollarda yürümek zorunda kaldıkları, bu durumun kazalara sebebiyet verdiğini belirten Eş Başkanlar, Zabıta Müdürlüğü personelini bu konuda yetkilendirerek esnaftan anlayış beklediklerine dikkat çekti. Kaldırımların ticari alan olarak değil, vatandaşların rahat bir şekilde işlerini yürütmeleri ve yürümeleri için belirlenmiş alanlar olduğunu dile getiren Eş Başkanlar Dr. Demir ve Korkmaz, mevcut durumun insanları bu haklarından mahrum bıraktığını, bu haksızlığın hem ahlaki hem de yasal olan yanının bulunmadığını söyledi. Kaldırım işgaline neden olan esnafın iş yerinin kapatılması dahil her türlü yasal işlemin tereddütsüz yerine getirileceğini hatırlatan Eş Başkanlar, Batman Belediye Zabıta Müdürlüğü personelinin esnafları son bir kez daha uyararak gerekli işlemlerin başlatılacağını dile getirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.