‘Kalbimiz engelli değil’

Batman'da “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan engelli vatandaşlar, "Peygamberimizin hayatını kendi hayatında tatbik eden bir kimse kesinlikle engelli değildir.

Gündem Yayın: 15 Nisan 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 15.04.2019 17:00:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'da “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan engelli vatandaşlar, "Peygamberimizin hayatını kendi hayatında tatbik eden bir kimse kesinlikle engelli değildir. Onun sevgisi bambaşkadır, hiçbir engel tanımaz" dediler. Etkinliğin en ön saflarında yer alan, duygu ve düşüncelerini  paylaşan bedensel engelli vatandaşlar, Peygamber Efendimize olan sevginin ve aşkın bambaşka olduğunu, hiçbir engel tanımadığını, onun yolunu takip etmeyen, sevgisine layık olamayan bir Müslümanın ise zaten engelli olduğunu kaydettiler. Diyarbakır’dan ailesini alarak etkinliğe katıldığını söyleyen Cuma Poyraz, “Keşke herkes burada olsa ve bu manevi havayı soluyup buradan kendine bir ders çıkarabilseydi. Engelli halim ile bu etkinliğe katılmamın sebebi, hem Allah’tan bir mükâfat elde etmek, hem de Peygamber Efendimizin aşkı, beni buralara getirdi. Biz bedenen engelli olabiliriz ama kalbimiz engelli değil” ifadelerini kullandı. "Allah'ın, Peygamber Efendimizi bütün insanlık için yeryüzüne yolladığını ve eğer bugün onun için bir etkinlik düzenlendiğinde veya anıldığında burada bulunmaz isek bu bizim için büyük bir ayıptır” diyen Mehmet Biçen, tek kurtuluşun Peygamberin yolundan gitmek olduğunu söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.